To je to što me zanima!

U vrućim danima osvježite se koktelom od malina

Sazrijevaju u srpnju i kolovozu. Od zrelih plodova radi se domaći pekmez, liker i sirup od malina - malinovac. Bogat su izvor vitamina C, E i K.
Vidi originalni članak

Maline su u našim krajevima još poznate kao črlene kupine, rastu samoniklo u šumama, a lako ih je uzgajati i u vrtu. Osim ugodnog slatkog okusa, maline su i izvor vitamina C, E i K, te minerala magnezija i mangana. Sazrijevaju u srpnju i kolovozu. Od zrelih plodova spravljaju se domaći pekmez, liker i sirup od malina - malinovac. Dodatkom svježih malina bijelom vinskom octu nakon 2-3 tjedna dobit ćete izvrstan voćni ocat.
Vrlo jednostavnu slasticu možete pripremiti od malina, kremastog sira ili jogurta s dodatkom meda, limunove korice i izlomljenih piškota. Pire od malina možete koristiti kao bazu za pripremu umaka, sladoleda ili sorbeta. Također, pire od malina može biti dodatak ledenom čaju ili raznim koktelima, poput poznatog Bellinija, koji se sprema od prošeka i pirea od malina i breskvi. Ako volite isprobavati nove okuse, pečene svinjske medaljone možete poslužiti i s umakom od malina, peršina, maslinovog ulja i češnjaka. No koristi se i lišće malina, od kojeg se pripremaju ljekoviti čajevi.




Idi na 24sata

Komentari 1

  • _marin32_ 25.07.2009.

    http://hr.test-iq.com/#114704

Komentiraj...
Vidi sve komentare