To je to što me zanima!

U zadnjih 50 god. žene su sve deblje, više i imaju veće grudi

Prosječna žena u prosjeku je pet centimetara viša i ima grudi veće za broj nego njena baka u istoj dobi, a najviše utjecaja na promjene ima moderan stil života
Vidi originalni članak

Tijelo prosječne žene danas i one prije 50 godina drastično se promijenilo, a za to su najviše zaslužni razvoj prehrambene industrije, promjena prehrambenih i životnih navika kao i minimalno kretanje, otkrili su britanski znanstvenici. Oni su utvrdili da su ženske grudi u prosjeku narasle za cijeli broj, a indeks tjelesne težine povećao se s 20.85 na prosječnih 25.

Procjenjuje se da su žene 50-ih godina prošlog stoljeća pri obavljanju kućanskih poslova u prosjeku trošile oko 1000 kalorija, dok danas, zbog kućanskih perilica za suđe i sličnih aparata, potroše tek oko 550 kalorija. Žene su nekoć svoje bicepse i tricepse oblikovale polirajući drveni namještaj ili nošenjem namirnica iz dućana, a danas se s autom voze do teretane ili dućana, objašnjavaju istraživači. 

Unos masti, šećera i alkohola u proteklih pola stoljeća se udvostručio, dok se istovremeno dvostruko manje jede povrća, voća i složenijih ugljikohidrata. 

Veće grudi

Ženske su grudi prema podacima proizvođača ženskog donjeg rublja, u prosjeku narasle za jedan broj, što je prateća pojava porasta udjela masti u tijelu. Zbog toga današnje žene imaju više oblina nego njihove bake ili majke.

Sve više

Prosječna visina Britanki prije 60 godina bila je visoka 157 cm godina, a danas je 162 cm, što se, osim boljom prehranom u dječjoj dobi, može objasniti i promjenom uvjeta okoliša, od boljeg stambenog pitanja i liječničke skrbi, do umjetnih hormona koji se nalaze u industrijskim proizvodima.

Izgled Hrvatica

Prema posljednjim podacima Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu iz  2007. godina koji su obuhvatili više od 31.000 ljudi, prosječna je Hrvatica visoka oko 163 centimetra, ima 68 kilograma, grudi opsega 99 centimetara, struk 86 centimetara i opseg bokova 104 centimetra.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • sobergeek 02.06.2011.

    ja imam 179 i 68kg i vjezbam da smrsam koje kilo, a prosjecna hrvatica sa 163 i 68kg je malo debelo prase :)

  • Zbrka 31.05.2011.

    ma daaaj!ja imam 163cm i 52kg !!!da imam 10kg vise izgledala bi ko prase!!!noo way!

  • gljivaludara 31.05.2011.

    da nisam ovakav clanak procitala barem jedom na godinu u zadnjih 10-ak godina, mozda bi mi i bio zanimljiv

Komentiraj...
Vidi sve komentare