To je to što me zanima!

U Zelenjaku u Zagorju gradi se Staza kroz krošnje duga 125 m

Kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku u Krapinsko-zagorskoj županiji u kolovozu će biti završen jedinstven projekt 'Staza kroz krošnje' vrijedan 1,65 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Staza kroz krošnje, projekt je vrijedan 1,65 milijuna kuna, a realizira se u sklopu projekta 'Zagorje ABECEDA prirode' kojem je cilj proširenje sadržaja na odredištima prirodne baštine kako bi se povećala atraktivnosti lokacija i kvaliteta edukativnih programa.

Staza će biti dugačka 125 metara te će prolaziti između krošanja na visini od pola do pet metara iznad terena, a završit će s pogledom prema spomeniku Lijepoj našoj. Izvođač radova je slovenska tvrtka Vevrca, koja je slične projekte izvodila na više kontinenata.

POGLEDAJTE VIDEO: Najljepši planinarski dom u Hrvatskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije, Dijana Hršak, naglasila je da sam odabir lokacije u biseru Zagorja nije slučajan, jer su se u tom području savršeno uklopile prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti.

- Staza će posjetiteljima pružiti mogućnost uživanja u vizuri stabala iz pozicije koju ne možemo vidjeti s poučnih staza na tlu. Uz stazu je i promatračnica kao samostalni objekt, a bit će u obliku gnijezda i sakrit će posjetitelje kako bi ptice mogle priči bliže - izjavila je Hršak.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar izgradnju staze kroz krošnje nazvao je dodavanjem atraktivnosti nekad zapuštenom lokalitetu. Podsjetio je da su prvo regulirali korito rijeke Sutle, uredili ceste i parkirališta, postavili klupe za odmor, a potom uredili edukativne staze i završili s postavljanjem instalacije orgulja.  

GODINE (NI)SU VAŽNE Zašto mlađe muškarce privlače starije žene? Daju im slobodu, prostor ali i seksualno iskustvo

- Osim poboljšanja te infrastrukture i davanja atraktivnosti samom lokalitetu, ovo će povećati gospodarsku aktivnost u okolici i potaknuti lokalnu zajednicu da aktivnije sudjeluje u uvođenju zaštićenih krajolika u turističku ponudu. To je, uz zdravstveni turizam, najbrže rastuća grana turizma u svijetu - rekao je Kolar. Također, očekuje i da će Zelenjak postati odredište školskih izleta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare