To je to što me zanima!

Učiteljica dala otkaz: 'Djeca zaslužuju više nego dobivaju'

Znala sam da vaša djeca zaslužuju više nego što dobivaju. Moleći za pomoć i potporu roditelja, koju nikad nisam dobila, na kraju jedino što sam čula od drugih učitelja je da 'ne gubim san zbog toga'
Vidi originalni članak

Jessica Gentry (34), učiteljica iz Virginije u SAD-u je nedavno na Facebooku objavila razloge zbog kojih je nakon 12 godina podučavanja odlučila dati otkaz. A on nema nikakve veze s potplaćenošću niti zato što je našla neki bolji posao.

Jessica ju u svojoj objavi nabrojala 5 razloga zbog kojih je odlučila napustiti svoj posao. 

OČISTIO IH JE BRZO I LAKO 'Muž je smislio odličan trik za brzo čišćenje fuga u kupaonici'

Prvi je to što ljudi i dalje koriste staru izliku da su se 'djeca promijenila', kad se u stvarnosti promijenilo društvo i način na koji roditelji odgajaju svoju djecu. Ona smatra da danas roditelji previše rade, da su okupirani mobitelima, mailovima i internetom te da djecu uglavnom ostavljaju prepuštenu samima sebi i groznom utjecaju medija. Smatra da su djeca koja prevrću stolove u razredu sigurnost i granice upoznali tek u školi i da je to razlog zašto se tako ponašaju. 

Drugi problem je što sve škole pokušavaju biti digitalizirane, koristiti tehnologiju i razne gadgete, jer 'to dobro izgleda', a da djeca nisu socijalizirana i da ih taj pristup još više izolira te da su sve nesigurniji i povučeniji.

Zatim dodaje kako roditelji imaju potpuno krivi pristup u odgoju djece, a da je to dovelo do toga da učitelji tretiraju roditelje poput mušterija u trgovini ili restoranu, s kojima trebaju birati riječi i koji su uvijek u pravu, umjesto da zajedno rade na rješavanju problema s kojima se njihova djeca susreću.

NEKI JE OSUĐUJU Sin (13) poželio biti neovisan: Mama mu je dala dobru lekciju

- Vidjela sam svakakve ljute natpise na Facebooku roditelja koji su 'dobili pismo' jer je njihovo dijete propustilo toliko i toliko dana u školi. Gledajte, u ovome je stvar. Ako vaše dijete nije u školi, ja ga ne mogu naučiti gradivo. Također, prozivali su me roditelji koji su tražili da nakon izostanaka njihovog djeteta iz škole organiziram dodatnu nastavu, što nisam željela. I da, čak je bilo roditelja koji su mi znali reći da ja nemam pravo reći 'ne' - napisala je.

I na kraju svega, napisala da je da je njezino fizičko i mentalno stanje bilo ugroženo na svakodnevnoj bazi. 

- Znala sam da vaša djeca zaslužuju puno više nego što dobivaju. Sjedeći na sastancima, moleći za pomoć i potporu roditelja, koju nikad nisam dobila, na kraju jedino što sam čula od drugih učitelja je da 'ne gubim san zbog toga'. Gledajući tu djecu kako dolaze prljava u školu iz kaotičnih domova, sa sve manje potpore okoline, govoreći različite jezike, imajući razne invaliditete... to vas slomi. Patimo mi, a i naše obitelji - napisala je.

Na kraju je dodala da je shvatila da ne može spasiti svu tu djecu, a ako je bolesna da ne može nikome pomoći. Odlučila je za početak pomoći jednom djetetu - svojem. Jer stvarno, kaže, vjeruje da sve počinje od doma.

'LAKO JE BITI INFLUENCER' Tata građevinac pokazao kako biti 'prava' Instagram zvijezda

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 22.11.2019.

    Žao mi je što nisam prije naišla na ovaj članak! Ženo, svaka čast! Čuvaj svoje zdravlje! Mi u Hrvatskoj smo još uvijek od onih kojima su snovi važniji od zdravlja!

  • 29.06.2019.

    istina se sto je rekla

  • 29.06.2019.

    Draga profesorice, u Hrvatskoj (ako imate empatije) se razbolite...

Komentiraj...
Vidi sve komentare