To je to što me zanima!

Udario brigu na veselje i od boca napravio vlastitu kuću

Siromaštvo Alfreda Santa Cruza nije pokolebalo već pretvorilo u izvrstan primjer drugima nakon što je došao na ideju od skupljenih plastičnih boca stvoriti svoj dom
Vidi originalni članak

Da plastične boce ne trebaju nužno značiti smeće, dokazuje Alfredo Santa Cruz koji je od njih napravio kuću u Peuerto Iguazu Argentina. Nakon što je 2001. godine argentinska ekonomija doživjela pad, Alfredo je da bi preživio kopao po smeću. Tada je shvatio da je plastika stabilna i čvrsta i počeo graditi kuću. Za prvu kuću je potrošio 24.000 boca, ali nije stao na tome. Osim kuća danas izrađuje i pokućstvo, a omote cd-a koristi kao sjenila na kući. Da bi smanjio rizik od požara te učinio kuću stabilnijom, boce puni pijeskom ili vodom.

Svoju umijeće izgradnje eko-kuće uobličio je u tečaj koji je besplatan za sve koji žele naučiti. Do sada je tečaj završilo više od 20.000 ljudi. A cilj je naučiti sve beskućnike kako napraviti vlastiti dom.

- Kućni otpad se može pretvoriti u korisne stvari. Razvili smo vlastitu tehniku koja omogućuje ljudima da izgrade savršeno funkcionalnu kuću. Možete je izgraditi vlastitim rukama, a troškovi su niski. To nije samo projekt, već stvarnost - ističe Alfredo. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MAX 2010 06.01.2012.

    to bi naša Vlada mogla predložit sakupljačima boca i čak patentirati, šala jasno ali to je viđeno u bezbroj podvarijanti

  • Lent11 17.12.2011.

    Stvarno originalno :)

  • andela--- 06.12.2011.

    bas ce radit kucu od boca prije ce ih prodati ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare