To je to što me zanima!

Ugradbeni hladnjak troši više energije od onog standardnog

Hladnjaci s digitalnim termostatom su puno precizniji. Zato je praktičnije odabrati hladnjak koji ima termostat kako biste bili sigurni da je postavljena temperatura točna i više uštedjeli
Vidi originalni članak

Kod kupnje novog hladnjaka preporučuje se izbjegavanje ugradbenih hladnjaka jer imaju manju cirkulaciju zraka te troše više energije za postizanje i održavanje određene temperature s obzirom na standardne hladnjake. Također, mnogi ne znaju da je s vremena na vrijeme potrebno provesti čišćenje prašine stražnje strane hladnjaka gdje se oslobađa toplina.

POGLEDAJTE VIDEO: Veliki vodič  za uštedu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, zaprljane cijevi otežavaju prijelaz topline, što rezultira povećanom potrošnjom energije. Isto tako, prilikom zatvaranja hladnjaka potrebno je provjeriti brtve hladnjaka kako bi on zaista bio dobro zatvoren. Što se tiče temperature, preporučuje se podesiti temperaturu hladnjaka na optimalnu temperaturu od 6°C stupnjeva.

Prilikom podešavanja temperature treba imati u vidu da su uređaji s digitalnim termostatom precizniji. Zato je praktičnije odabrati hladnjak koji ima termostat kako biste bili sigurni da je postavljena temperatura točna i kako biste što više uštedjeli.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 11.01.2023.

    Najmanje troši isključen a kako su sve prazniji a struja sve skuplja ,može se bez njega a potrebno ,kao nekada, kupiti dnevno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare