To je to što me zanima!

Uklanjate li i vi stidne dlačice? To je opasnije nego što mislite

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako su uređena intimna područja vrlo moderna i poželjna, liječnici upozoravaja na opasnosti koje prijete prilikom uklanjanja stidnih dlačica, posebno britvicom
Vidi originalni članak

Navika uklanjanja dlačica na intimnom području povećava rizik od spolno prenosivih bolesti, tvrdili su liječnici još i ranije no mnoge žene su zanemarile upozorenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema novom istraživanju, postoji još opasnosti, jer se ponekad tijekom tog procesa (brijanja, depilacije...) znaju ozlijediti. Najčešće ozljede su posjekotine, nakon čega slijede osip i opekline.

Istraživači su otkrili kako čak 1,5 posto ljudi zatraži pomoć liječnika zbog ozljeda tijekom uklanjanja dlačica.

Istraživanje je proveo dr. Benjamin Brever, urolog sa Sveučilišta California u SAD-u. Kazao je kako je samo na hitnim intervencijama sveučilišne bolnice završilo tri posto pacijenata koji su imali oštećenja uzrokovana nekim oblikom uklanjanja stidnih dlačica.

To ga je potaknulo da provede istraživanje - koja metoda je najsigurnija? Saznao je kako se u čak 60 posto slučajeva radilo o posjekotinama i iz toga je zaključio da je brijanje intimnog područja britvicom najopasnije.

Posjekotine na vrlo osjetljivom stidnom području otvaraju put infekcijama, uključujući i spolno prenosive bolesti. Dr. Brever savjetuje ženama da se suzdrže od uklanjanja stidnih dlaka ili da to barem ne rade često kako bi smanjile rizik od ozljeda, kao i od infekcija, piše The Sun.

Idi na 24sata

Komentari 189

  • Mozak 23.08.2017.

    Zakonom bih zabranio uklanjanje tih dražesnih dlakica...Bez njih mi piškica izgleda ko očerupana kokoš...! izgleda

  • be yourself 22.08.2017.

    Cure, manje održavati minđice i biće sve ok.

  • SarahDokis 22.08.2017.

    To sada pisu Americki ljecnici jer vise nemaju dovoljno pacijentkinja sa takvim bolestima. Ja sam u Kanadi i sve moguce ljekove za te imntimne infekcije mogu kupiti u ljekarni ili supermarketu. Ja se nekada brijem, a u toku ljeta ja to sve skinem sa specijalnim voskom, to vec radim 30 godina i nikada nisam imala problema. Prije dok sam imala imtimne dlacice svaki cas sam imala kandida infekciju i moj ginekolog je predlozio odklanjanje njih zbog toga. Sta ce svasta izmisliti Americki ginekolizi samo da im se pacjentkinje vrate. Zene arapskog porijekla nemaju ni jednu zivu dlacicu na tijelu sve skinu pomocu specijalne metode sa voskom i secerom, isto vrijedi za puno zena iz Kine i Japana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare