To je to što me zanima!

Uklonite kamenac s tuša preko noći - na prirodan način i to sve bez ribanja

Stručnjakinja za čišćenje podijelila je kako korištenje prirodnih rješenja kao alternative jakim kemikalijama ne samo da mogu uštedjeti novac, već su dugoročno bolji za zdravlje
Vidi originalni članak

Ovaj 'prirodni dezinficijens' uklanja kamenac s tuševa preko noći - bez ribanja. Umjesto korištenja neugodnih kemikalija, stručnjakinja za čišćenje preporučila je korištenje prirodnog sredstva prilikom čišćenja glave tuša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Glave tuša sklone su ozbiljnom zaprljanju ako se često ne peru. Prljavština se može brzo nakupiti, osobito ako živite u području s tvrdom vodom.

KAP PO PAK DO MANJIH RAČUNA Savjet za uštedu: Zatvarajte vodu dok perete zube i tuširajte se umjesto kupanja u kadi

Kamenac, sapun i ostaci od proizvoda za tijelo neki su od glavnih krivaca za nakupljanje naslaga oko prostora za tuširanje, a može doći i do nakupljanja plijesni, ali oni se mogu lako očistiti prirodnim proizvodima i alatima.

Stručnjakinja za čišćenje podijelila je kako korištenje prirodnih rješenja kao alternative jakim kemikalijama ne samo da mogu uštedjeti novac, već su dugoročno bolji za zdravlje.

Laura Harnett, osnivačica proizvoda za ekološko čišćenje, rekla je da su prirodni proizvodi poput bijelog octa bolji izbor za čišćenje tuša.

DA BUDU BUJNE I ZELENE Evo kako spriječiti smrt kućnih biljaka: Od izbora teglica do pravilnog zalijevanja i tuširanja

Ako možete skinuti glavu tuša, potrebno ju je ubaciti u kantu ili umivaonik napunjen bijelim octom. Zatim ga ostavite preko noći ili 30 minuta ako je od nikla, zlata ili mesinga.

- Isperite glavu toplom vodom, a zatim istrljajte starom četkicom za zube kako biste uklonili svu plijesan koja se uhvatila. Ocat je prirodni dezinficijens pa će biti dezinficirana i blistavo čista. Ako se glava ne može ukloniti, možete upotrijebiti istu metodu, ali umjesto toga upotrijebite plastičnu vrećicu napunjenu octom i stavite je oko glave tuša pomoću elastične trake - savjetuje.

Soda bikarbona se također može koristiti za uklanjanje kamenca i prljavštine, treba je pomiješati s vodom kako bi se napravila čvrsta pasta za uklanjanje tvrđih ostataka.

Kao posljednji korak, glavu tuša možete utrljati limunom kako bi izgledala kao nova. Ako nemate potrebne sastojke, oni se mogu jeftino kupiti, donosi Mirror.

'PERITE SAMO NUŽNE DIJELOVE' Ne tuširate se svaki dan? Nema veze, to je dobro za kožu i klimu

Idi na 24sata

Komentari 3

  • NIKE 05.02.2023.

    Koja sprdnja do čljanka i stručnjakinje.

  • Magnolija🇭🇷 05.02.2023.

    Sto ovi pisu? Zmazanim,plesnjivim ,nakupljenom kamencu.... ma koja bih zena dozvolila da joj se to navedeno nakupi po kupaonici,a podotovo kadi i tusu.. Da bijeli ocai i soda bikarbone za sve.

  • Izdislav 05.02.2023.

    Ja kupim novu nakon godina nakupljanja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare