To je to što me zanima!

Ukočenost može biti i posljedica nedostatka magnezija u tijelu

Osjećaj napetosti, ukočenosti, razdražljivosti ili grčeva može biti znak manjka magnezija. Nedostatak ovog minerala povezan je s većim upalama, pa čak i poremećajima raspoloženja
Vidi originalni članak

Magnezij je esencijalni mineral koji nam pomaže u svemu, od regulacije krvnog tlaka do olakšavanja napetih mišića i živaca, a ukočenost može ukazivati ​​na njegov nedostatak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Zamislite magnezij kao mineral za opuštanje. Morate ga imati dovoljno da bi vaše stanice stvarale energiju, radile brojne kemijske reakcije, stabilizirale membrane i pomagale kod opuštanja mišića - objasnio je dr. med. Mark Hyman i dodao da se može javiti osjećaj napetosti, ukočenosti ili razdražljivosti ako ga nemate dovoljno.

NOVI TREND Moćno sredstvo: Tekući klorofil čisti jetru, briše akne, oporavlja

Nedostatak magnezija povezan je s većom upalom, pa čak i poremećajima raspoloženja, pokazuju istraživanja. Ako primijetite neki od ovih simptoma možda trebate povećati unos magnezija.

- Mnogi od nas jedu hranu koja praktički ne sadrži magnezij. Srećom, postoji puno hrane koja može pomoći kao i kvalitetni dodaci za unos magnezija - dodao je Hyman.

ORIGINALNI RECEPTI Vodič kroz zagorske štrukle: Prave se od sira, repe, tikve i krumpira, a odlični su i dizani

Što možete napraviti

Liječnik primarne zdravstvene zaštite može pomoću analize krvi otkriti nedostaje li vam magnezija, ali i bez testa, nećete naštetiti organizmu ako u prehranu uvrstite više hrane bogate magnezijem. Hyman preporučuje orašaste plodove poput badema, indijskih oraščića, žitarice poput pšeničnih posija,heljde, raži i smeđe riže, proteine poput tofua, soje i škampa i morsko povrće poput algi, piše mindbodygreen.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nap 21.04.2021.

    ma treba vjezbat sklekove

  • Turbojunkie 20.04.2021.

    Ja se ukočim kad vidim dobru tetu. Valjda izgubim magnezij.

Komentiraj...
Vidi sve komentare