To je to što me zanima!

Ukrajinska fotografkinja svima pokazala kako izgleda život pod granatama u razrušenom gradu

Valeria Shashenok je podijelila fotografije svog svakodnevnog života u skloništu i svog razorenog grada Černigova. Dosad je prikupila preko 60 milijuna pregleda, dijeleći priče o svom životu u ratnoj zoni
Vidi originalni članak

TikTok dnevnik ukrajinske fotografkinje postao je viralan. Ona u njemu pokazuje kako izgleda život u skloništu nakon što joj je dom uništen. Valeria Shashenok, prikupila je više od 60 milijuna pregleda na TikToku, dijeleći priče o svom životu pod zemljom. Pokazala je kako se pravi da je u Italiji dok jede tjesteninu te kako WC koristi kao čitaonicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Valeria, koja živi u Černigovu, gradu na sjeveru Ukrajine, podijelila je i snimke zgrada pretvorenih u ruševine. Našalila se da je u Italiji nakon što je skuhala tjesteninu, i svoje je podzemno sklonište opisala kao 'hotel s pet zvjezdica'.

VOLI SVOJE TIJELO Pokazala kako joj izgleda tijelo nakon što je izgubila više od 100 kg: Ne mora vam se sviđati

Također, dijeli i video zapise na kojima pokazuje prazne police supermarketa i kuhanje s konzerviranom i suhom hranom. Pokušavajući održati raspoloženje, opisuje svoje podzemno sklonište kao 'hotel s pet zvjezdica', a svoju majku kao 'kuhara s Michelin zvjezdicom'.

@valerisssh Do u need a recipe? 🤣 #ukraine #stopwar ♬ The Pasta Song - Madeline L Pots

U jednom videu Valeria bilježi kako ju je probudio otac, a u drugom 'prati mamu cijeli dan dok ona kuha', dok u jednom prikazuje svog psa i kaže kako on 'ne shvaća zašto sada žive pod zemljom'. Metalnu samostojeću kadu naziva 'jacuzzijem', a u vreći za udaranje vidi Putina.

@valerisssh

Welcome to my 5 stars hotel 🥰🥰🥰

♬ original sound - allrapperlations

Valeria bilježi i svoje izlete izvan skloništa, uključujući i odlazak u supermarket gdje je većina polica ogoljena. Snimke također prikazuju ruševine, uključujući lokalno kino i mnoge domove.

@valerisssh

I can’t believe🥲

♬ original sound - anna paul

- Slike koje sam snimila tamo gdje mi se život činio nestvarnim - stoji u isječcima koji prikazuju razbijeno staklo razbacano po pločniku cesta, a građane postrojene ispred trgovina.

- Pravim sadržaj na TikToku jer želim da svi znaju da to nije samo ukrajinski problem - rekla je za BBC.

- Imamo normalno sklonište, koje je kao mala kuća pod zemljom, živim s roditeljima i malim psom - dodala je.

@valerisssh I’m in love of my life! 🥰🥰🥰 #ukraine #stopwar ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

U svom najgledanijem videu, s više od 25 milijuna pregleda, snimila je kako izgleda dan u životu u skloništu. U jednom kadru koristi toplinski pištolj kao sušilo za kosu, pokazuje majku kako kuha i kaže da je njezin tata pretvorio njihovo sklonište u ured. Također, pokazuje i snimke razrušenih zgrada.

@valerisssh Living my best life 🥰🥰🥰 Thanks Russia! #ukraine #stopwar #russiastop ♬ Che La Luna - Louis Prima

Dijeljenje videa naišlo je na pohvale - uz mnoge šale pohvalili su njezin 'dobar humor'. 'Zamislite studente koji ovo gledaju na satu povijesti jednog dana', rekao je jedan. Drugi je dodao: 'Način na koji uspijevaš biti tako smiješna unatoč tome što prolaziš kroz kaos', komentirao je jedan. 'Vau. Voli svoj smisao za humor u nestvarnom vremenu', rekla je jedna žena. 

DETALJNE UPUTE VIDEO: Ukrajinska influencerica na TikToku podučava ljude kako voziti zarobljene ruske tenkove

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bezaky 09.03.2022.

    Dobit će nakon rata od zapada kredit za obnovu.

  • 09.03.2022.

    ae nama u lipoj našoj netriba pokazivat...vidli i doživili...

  • Redddd 09.03.2022.

    Sinoć sam vidjela kadrove onkološke bolesnike djecu po skloništima. Nemam što više nadodati ... Bože, čuj nas !

Komentiraj...
Vidi sve komentare