Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Musaka je jedno od onih jela koje nas odmah podsjeća na obiteljska okupljanja. Ova ukusna kombinacija krumpira, sočnog mljevenog mesa i sira stvara savršeni spoj okusa kojemu je teško odoljeti. Osim što je zasitna i hranjiva, musaka je i jednostavna za pripremu. Najprije ogulite i narežite krumpir na ploške, zagrijte ulje i lagano ga popržite. Nasjeckajte luk i popržite ga, dodajte meso i začinite. Protvan premažite s malo ulja i prekrijte dno s polovicom krumpira. Lagano ih posolite, zatim rasporedite meso te njega prekrijte ostatkom krumpira. Razmutite jaja, dodajte vrhnje i ribani sir te sve zajedno prelijte preko musake. Pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva. U slast!
Sastojci:
1 kg krumpira, 500 g mljevene junetine, 2 luka, 4 jaja, 400 ml kiselog vrhnja, 100 grama ribanog sira, maslinovo ulje, sol i papar, ostali začini po želji