To je to što me zanima!

Ukusnu i osvježavajuću jaffa tortu jednostavno je napraviti

Nakon hlađenja u frižideru ova torta postaje pravo osvježenje za ove vruće dane. Lagana je i ukusna, a napraviti će je lako i slastičarski početnici
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Biskvit: 6 jaja, 6 žlica šećera 6 žlica brašna prašak za pecivo 2 žlice kakaa
  • Krema: 0,8 l slatkog vrhnja 0,55 mlijeka 2 pudinga od vanilije 15 dkg šećera 10 dkg čokolade za kuhanje 10 žlica soka os naranče 30 dkg Petit keksa 0,5 dkg maslaca
  • Preljev za tortu: 20 dkg čokolade

Priprema:

Jaja, šećer, brašno, prašak za pecivo i kakao izmiksajte u zdjeli. Pecite 20 minuta na 180°C. Kad se biskvit ohladi, prepolovite ga. Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Pecite nekoliko minuta na 180°C. Skuhajte puding i ohladite ga.

Napravite šlag od slatkog vrhnja te u njega dodajte ohlađeni puding i sok od naranče. Na podlogu od keksa stavite kremu od čokolade, položite biskvit koji premažite kremom, ponovite i dodajte preljev od naranče. 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • krissari72 08.06.2016.

    .. a da ipak probam napraviti po tom receptu?? a cokoladna glazura mi se ne cini nimalo pogresna :-)

  • swimm 07.06.2016.

    gdje pronalazite tak tupe nazovi novinare. kaj nitko ne pregleda sadržaj prije objave pa da mu skreše plaću za nesposobnost

  • mily 05.06.2016.

    dok vidim da je biskvit, ne čitam dalje. Pa ljeto je, nema paljenja pećnice, dolaze u obzir samo fine osvježavajuće slastice:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare