To je to što me zanima!

Ulja za lice štite od slobodnih radikala i vraćaju prirodan sjaj

Maslinovo i kokosovo ulje imaju antiage efekt, ulje boražine i yang smiruje problematičnu kožu, a koriste li se s kremama poboljšavaju njihovo djelovanje
Vidi originalni članak

Biljna ulja sve su popularnija u kozmetici zbog prirodne sposobnosti njege kože i podržavanja mladolikog izgleda, a najbitniju ulogu imaju u hidratizaciji suhe kože. Najčešće se koriste mješavine raznih ulja, osobito bademovo, lješnjakovo i ulje noćurka.

- Ulja doživljavaju pravu revoluciju u njezi kože, a njihove su koristi brojne  - kaže dermatolog David Colbert koji ih proučava već 15 godina.

Zaštita od slobodnih radikala

Mnoga biljna ulja, uključujući ulje argana, makadamije, marakuje i tropskog voća su moćni antioksidansi. Djeluju na hidratizaciju kože, ali i sprječavaju nastanak prijevremenih bora uslijed isušivanja, osobito oko očiju.

- Ujutro umasirajte nekoliko kapi ulja na čistu kožu kružnim pokretima te nanesite zaštitnu kremu od sunca kao najbolju podlogu za šminku - kaže Colbert.

Poboljšavaju toleranciju kože

Problematična je koža često na dijelovima suha, a na dijelovima masna, zbog čega je teško pronaći idealnu njegu koja bi udovoljila njenim zahtjevima i uravnotežila ten. Upravo ulja mogu spriječiti iritaciju, a idealno je ulje boražine i yang ulje.

- Nekoliko kapi nakon večernjeg tretmana čišćenja lica smirit će kožu i spriječiti upale - ističe Colbert.

Maslinovo i kokosovo ulje za antiage efekt

U kasnim 30-ima bore odjednom postaju dublje jer se razina prirodnih ulja na koži smanjuje, vlaga ih razgrađuje, a koža isušuje. Većina krema sadrže premalo ulja ili se ona ne mogu dovoljno dobro apsorbirati.

- Ulja su lipofilna i vežu vlagu na sebe te najefikasnije sprječavaju gubitak vode. Maslinovo i kokosovo ulje najbolja su antiage zaštita - kaže Colbert.

Ulja su saveznik krema

Nanese li se ulje na kožu prije stavljanja kreme, molekule ulja s ponašaju kao mali "trojanski konji". Ulja prevare kožu tako da ona dopusti aktivnim sastojcima poput retinola, glikolne kiseline i vitamina C u dublje slojeve. To omogućuje bolju proizvodnju kolagena, a sve bez iritiranja površinskih slojeva, objašnjava Colbert.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Filadercopina 28.04.2013.

    da se mackam i packam sa svim tim kremama i kremicama o kojima pišu, pa ništ drugo ne bi stigla napraviti cijeli dan...

  • MyaMikic 28.04.2013.

    maslinovo je odlicno za SVE-ja koristim KANTARIJEVO ULJE za lice -odlicno mi je-u dm ,u-mala bocica 30 kn!

  • Filozof_1 28.04.2013.

    Maslinovo ulje je savršenstvo za sve od kose, kože, noktiju a i za papati :D ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare