Obavijesti

Lifestyle

Komentari 17

Ulja za lice štite od slobodnih radikala i vraćaju prirodan sjaj

Ulja za lice štite od slobodnih radikala i vraćaju prirodan sjaj
1

Maslinovo i kokosovo ulje imaju antiage efekt, ulje boražine i yang smiruje problematičnu kožu, a koriste li se s kremama poboljšavaju njihovo djelovanje

VIDEO

Biljna ulja sve su popularnija u kozmetici zbog prirodne sposobnosti njege kože i podržavanja mladolikog izgleda, a najbitniju ulogu imaju u hidratizaciji suhe kože. Najčešće se koriste mješavine raznih ulja, osobito bademovo, lješnjakovo i ulje noćurka.

- Ulja doživljavaju pravu revoluciju u njezi kože, a njihove su koristi brojne  - kaže dermatolog David Colbert koji ih proučava već 15 godina.

Zaštita od slobodnih radikala

Mnoga biljna ulja, uključujući ulje argana, makadamije, marakuje i tropskog voća su moćni antioksidansi. Djeluju na hidratizaciju kože, ali i sprječavaju nastanak prijevremenih bora uslijed isušivanja, osobito oko očiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ujutro umasirajte nekoliko kapi ulja na čistu kožu kružnim pokretima te nanesite zaštitnu kremu od sunca kao najbolju podlogu za šminku - kaže Colbert.

Poboljšavaju toleranciju kože

Problematična je koža često na dijelovima suha, a na dijelovima masna, zbog čega je teško pronaći idealnu njegu koja bi udovoljila njenim zahtjevima i uravnotežila ten. Upravo ulja mogu spriječiti iritaciju, a idealno je ulje boražine i yang ulje.

- Nekoliko kapi nakon večernjeg tretmana čišćenja lica smirit će kožu i spriječiti upale - ističe Colbert.

Maslinovo i kokosovo ulje za antiage efekt

U kasnim 30-ima bore odjednom postaju dublje jer se razina prirodnih ulja na koži smanjuje, vlaga ih razgrađuje, a koža isušuje. Većina krema sadrže premalo ulja ili se ona ne mogu dovoljno dobro apsorbirati.

- Ulja su lipofilna i vežu vlagu na sebe te najefikasnije sprječavaju gubitak vode. Maslinovo i kokosovo ulje najbolja su antiage zaštita - kaže Colbert.

Ulja su saveznik krema

Nanese li se ulje na kožu prije stavljanja kreme, molekule ulja s ponašaju kao mali "trojanski konji". Ulja prevare kožu tako da ona dopusti aktivnim sastojcima poput retinola, glikolne kiseline i vitamina C u dublje slojeve. To omogućuje bolju proizvodnju kolagena, a sve bez iritiranja površinskih slojeva, objašnjava Colbert.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru