To je to što me zanima!

Ulje sjemenki grožđa popularan je anti-age sastojak hit seruma

Nusprodukt proizvodnje vina sve je zahvalniji sastojak brojnih formula za glatko i mladenačko lice, a kompanije ga koriste u linijama za stariju kožu te onu vrlo isušenu
Vidi originalni članak

Svijet alkohola i ljepote ima dodirnu točku, stoga se sve više kozmetičkih kompanija obraća vinarima koji im ustupaju ostatke iz proizvodnje.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dnevne i noćne kreme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ulje sjemenki grožđa prerađuje se iz sjemenki grožđa, koje su nusprodukt vinarstva - istaknuo je kozmetički kemičar Vince Spinnato za Allure

Najzdraviji način dobivanja ovog ulja je hladno prešanje, dodaje kemičar. Na taj način ovaj sastojak postaje dio svijeta ljepote te se s drugim sastojcima za ujednačen i lijepi ten 'bori' za mjesto na anti-age sceni.

- Ulje sjemenki grožđa može pomoći u zaštiti od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima - kaže dermatologinja Marisa Garshick Iz New Yorka. Tu antioksidativnu moć omogućuju mu njegovi polifenoli te vitamini A, C i E.

UPOZORENJE STRUČNJAKA TikTok beauty trendovi koje treba izbjegavati: Od aspirin maske za lice do kockica leda

Prednost ovog ulja je i ta što ga kompanije mogu dodati kremama za sunčanje, što pojačava fotozaštitu stabiliziranjem UV filtera. Iako, samo ulje nema dovoljan zaštitni faktor.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare