To je to što me zanima!

Ultimativni vodič za hotele: Što napraviti čim zakoračite u sobu

Stjuardesa Kat Kamalani je na TikToku napravila listu stvari koje treba napraviti pri posjeti hotelu, ističući da odmah sa strane stavite ukrasne jastuke i pokrivač koji se nikad ne peru, a provjerite i rubove madraca
Vidi originalni članak

Stjuardesa je otkrila niz savjeta koje bi posjetitelji trebali pratiti svaki put kad se prijave u hotel. Na TikToku je 30-godišnja Kat Kamalani iz Salt Lake Cityja istaknula niz korisnih trikova uključujući stavljanje hrane u kantu s ledom ako nema hladnjaka i uklanjanje ukrasnih predmeta na krevetu, poput jastuka i bacanja, jer se oni 'nikad ne peru', prenosi Daily Mail.

Pogledajte video trikova za čišćenje doma:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U videu, koji je prikupio impresivnih 783.000 lajkova, stjuardesa i majka dvoje djece objašnjava potrebne mjere opreza koje se mogu poduzeti kako bi se osigurao ugodniji i sigurniji boravak.

Neki od njih osobito su bitni ako putujete sami.

UGODNO IZNENAĐENJE Otišla je na godišnji odmor sa sinom, a roditelji su joj obnovili cijelu dnevnu sobu za 412 kuna

Provjerite sobu pri ulasku i nikad ne izgovarajte broj sobe na glas

 - Prvo i najvažnije, nikad ne izgovarajte glasno svoj broj sobe, jer nikad ne znate tko se nalazi u vašoj blizini i čuje. Kradljivcima su ljudi koji sami putuju najlakša meta - objašnjava.

Čim uđete u sobu, razgrnite zavjese, pogledajte u kutevima, ispod kreveta i u kupaonici i uvjerite se da ste sami te nakon toga zaključajte vrata - i gornji zasun ako postoji.

Budući da je stjuardesa, Kat je provela nebrojene noći u hotelskim sobama diljem svijeta te je shvatila kako je sigurnost na prvom mjestu pri posjeti, a slijedi higijena.

Vezano za posljednje, naglašava da dekorativne jastuke i pokrivače hoteli provjereno nikad ne peru, pa zaista nije dobra ideja koristiti ih, već ih odmah odložite negdje dalje. 

Kako bi provjerili čistoću samog kreveta, savjetuje obratiti pozornost na madrac - je li pljesniv, ima li stjenica na njemu i slično. Također, savjetuje da ne pijete iz čaša u sobi, jer se one operu samo s vodom.

ROK TRAJANJA Odmah ih bacite: Pet predmeta iz doma koji se često mijenjaju

Katina lista:

  • Nikad ne izgovarajte broj svoje sobe naglas
  • Provjerite da vas nitko ne slijedi kad idete do sobe
  • Zaključajte vrata
  • Provjerite kuteve madraca zbog stjenica
  • Maknite ukrasne pokrivače i jastuke
  • Nikad ne stavljajte torbu na krevet
  • Ako nemate hladnjak, hranu stavite u kantu s ledom
Idi na 24sata

Komentari 1

  • sasa66 14.08.2020.

    Nemam za hotele

Komentiraj...
Vidi sve komentare