To je to što me zanima!

Umirovljenici uživaju u seksu više no ikad prije

Više no ikad 70-godišnjaci uživaju u seksualnim igrama s partnerima. Pokazalo je to istraživanje koje je provelo Sveučilište u Goeteborgu
Vidi originalni članak

U sadašnjoj generaciji 70-godišnjaka gotovo dvostruko više umirovljenika redovito se seksa sa svojim partnerima od prijašnjih generacija. Čak ako i nisu u stalnoj vezi, umirovljenici se češće prepuštaju ljubavnim čarima nego njihovi prethodnici. Prema istraživanju švedskih znanstvenika, žene u tim godinama su izuzetno zadovoljne ljubavnim životom, a i češće doživljavaju orgazme. U anketi provedenoj na uzorku od 1500 Šveđana, autori su otkrili da se u posljednjih 30 godina broj oženjenih muškaraca u 70-im godinama koji se seksaju povećao s 52 na 98 posto. U istom razdoblju postotak seksualno aktivnih udanih žena povećao se s 38% na 56%, neoženjenih muškaraca s 30 na 54 posto, a neudanih žena s 0,8 na 12 posto. Zanimljiv je i podatak da se povećao i broj žena koje tvrde da su doživjele orgazam tijekom seksa, a smanjio se broj onih koje tvrde da nikad nisu doživljele seksualni vrhunac.
- Naše je istraživanje pokazalo da većina starijih osoba smatra seksualnu aktivnost u tim godinama sasvim normalnim načinom iskazivanja ljubavi - kaže Nils Beckman, voditelj istraživanja.
Rezultati ovog istraživanja pohvalili su i ostali znanstvenici i liječnici. Svi se slažu da će saznanja iz ankete pomoći u shvaćanjima potreba starijih osoba kad je riječ o seksualnim navikama, ali i o zdravlju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare