To je to što me zanima!

Upalili su božićne lampice da razvesele građane tijekom stroge izolacije: 'To nam treba'

Svima nam treba malo svjetla i svjetlucanja kako bi se nasmijali. Ulazak u izolaciju odmah nakon blagdana kao i gašenje lampica bilo je jednostavno premračno za sve nas, rekla je Julie Corke
Vidi originalni članak

Tankerton je simpatično predgrađe grada Whitstablea u Velikoj Britaniji u kojemu živi nešto više od 4600 stanovnika. Kad su u siječnju tamo ugasili šarenu božićnu dekoraciju, stanovnici su nekako 'potonuli', jer opet žive pod velikim ograničenjima zbog pandemije. Mnogima od njih sjaj u očima je nestao i trebalo je nešto poduzeti.

POGLEDAJTE VIDEO: Okićeni oldtimer iz Sukošana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Organizirali su se i glasali za ponovno paljenje lampica. Odazvalo se nekoliko stotina ljudi. Čak su i sakupili oko 10.000 kuna za financiranje tog troška, iako je bilo potrebno svega 300. I uspjeli su. Njihovo naselje ponovno su obasjale božićne lampice.

- Svima nam treba malo svjetla i svjetlucanja kako bi se nasmijali. Ulazak u izolaciju odmah nakon blagdana kao i gašenje lampica bilo je jednostavno premračno za sve nas - rekla je Julie Corke, suosnivačica Facebook grupe Talk of Tankerton, grupe lokalnih tvrtki i pojedinaca koji svake godine prikupljaju dobrovoljne priloge građana za pokrivanje troškova kupovine dodatnih božićnih lampica i električne energije koja se tad potroši.

- Isključili smo ih, a zatim smo među sobom razgovarali o ponovnom uključivanju - dodala je i napomenula da će višak prikupljenog novca ići u fond za ukrašavanje u prosincu, piše Metro

Nije spomenula koliko dugo će božićna rasvjeta biti upaljena.

POMALO DIVLJE I PRELIJEPO Selo u Škotskoj izgleda kao da je u njemu vrijeme davno stalo

Lokalni portal KentOnline prenio je reakcije nekih stanovnika na božićni ugođaj u njihovom susjedstvu.

- To nam je svima pomoglo da se ponovno razveselimo. Život nam je trenutno mračan i dosadan - rekao je jedan.

- U ovim mračnim danima svakako nam treba malo svjetla - prokomentirao je drugi.

Kao i u svakoj priči, i u ovoj ima skeptika pa su se tako pojedinci zabrinuli da će šarenilo i lampice potaknuti ljude da više izlaze iz svojih domova što tijekom pandemije nije preporuka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare