To je to što me zanima!

Uskoro u cvatu: Presličici više odgovaraju sunčana mjesta

Cvjeta u prekrasnim grozdastim nakupinama plave ili ljubičaste boje. Gornji cvjetovi postavljeni su horizontalno, a donji vise. Uzgojeni kultivari mogu imati i cvjetove nebeskoplave, blijedo ružičaste i bijele boje
Vidi originalni članak

Presličica je dekorativna biljka koju ćemo najčešće naći u formi obrubljivanja cvjetnih gredica ili kamenjara, zbog niskog rasta. Pripada skupini lukovičastih biljaka vrlo otpornih na zimu. To znači da se lukovice sade u jesen, prezimljuju u tlu te cvatu u proljeće. U rodu se nalazi više od 50 vrsta, od kojih je često uzgajana vrsta Muscari botryoides, koja potječe iz središnje i južne Europe, točnije sa Sredozemlja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cvjeta u prekrasnim grozdastim nakupinama plave ili ljubičaste boje. Gornji cvjetovi postavljeni su horizontalno, a donji vise. Uzgojeni kultivari mogu imati i cvjetove nebeskoplave, blijedo ružičaste i bijele boje. Bez mirisa su i razvijaju se od ožujka do svibnja. Listovi su joj uski, nalik na vlati trave, mesnati, zelene boje i rastu uspravno.

POČINJE SEZONA Lijepe i otporne biljke, savršene za balkon i prozorske daske

Dužina im je gotovo identična dužini cvjetne stapke, otprilike oko 20 centimetara. Presličica u vrtu traži sunčana mjesta, a može uspijevati i na polusjenovitim dijelovima. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare