To je to što me zanima!

Uz dijetu četverosatnog tijela mršavi se bez imalo odricanja

Šećer u krvi manje ‘divlja’ ako se svaki zalogaj prožvače 20 puta, a topljenje masti ubrzava i cimet. Veličina porcije i koliko se brzo jede važniji su od kvalitete obroka, tvrdi Timothy Ferris
Vidi originalni članak

Ideja kako proteinski shake treba popiti 30 minuta nakon vježbanja nije dobra, tvrdi Timothy Ferrriss. Ako slijedite to pravilo, proteini neće stići do vaših mišića - shake popijte prije vježbanja, a neposredno nakon treninga pojedite veći obrok. Želite li energetsku “injekciju” prije treninga, preporuka je pojesti manji obrok 20 minuta prije treninga. 

Ni to nije točno - taj obrok neće biti dostupan vašim mišićima sve do sat vremena nakon treninga, kaže Ferriss. Energetski obrok treba pojesti sat vremena prije teretane. Time se stabilizira nivo šećera u krvi. Višak šećera znači njegovo “spremanje” u masne rezerve. Na glikemijsku reakciju utječu i veličina i vrijeme trajanje obroka - roditeljski savjeti da hranu treba dobro prožvakati imaju uporište u znanosti, tvrdi Ferriss. Usporite i sažvačite svaki zalogaj 20 puta.

Cimet u kavi čisti krv od masnoća

Cimet snižava glikemijski indeks obroka, smanjuje LDL kolesterol i trigliceride. Kako bi djelovao, mora biti svjež. Ne pretjerujte - ograničite cimet na četiri g na dan. Ako pijete dvije šalice kave na dan, dovoljno je da njime pospete kavu.

Pravila za tijelo iz snova u četiri tjedna

  • izbjegavajte “bijele” ugljikohidrate: kruh, rižu, žitarice, tortille...
  • jedite nekoliko istih obroka iznova i iznova te birajte bjelančevine, mahunarke i povrće
  • nemojte piti kalorije - mlijeko i voćni sokovi su na listi zabranjenih namirnica
  • nemojte jesti voće
  • jedite otprilike svaka četiri sata, a doručak najkasnije sat vremena nakon buđenja
  • svakog tjedna dopustite si slobodan dan u kojem jedite što želite u kojim god količinama

Njihanje ruskog zvona

Kad počinjete vježbati pomoću ruskog zvona, upotrijebite zvono težine koja vam omogućuje da napravite 20 savršenih ponavljanja, no ne više od 30 ponavljanja. U prosjeku, to znači težina ne manja od devet kilograma. Rusko zvono jedan je od najpopularnijih rekvizita za vježbanje, a njihanje zvona za mnoge je trenere idealna vježba. Ferriss se ruskog zvona primio u potrazi sa savršenim trbušnjacima. - Nakon šest tjedana vježbanja postigao sam najniži postotak masnog tkiva otkad sam bio u najboljoj formi - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • user_171386 16.05.2014.

    I tocno to sto on pise, ne jesti kruh, tijesto, bijelu rizu, voca sto manje u razdoblju skidanja kg i sto vise vode. Na taste casu mlake vode s limunom. Kavu sa cimetom preporucam. Prije spavanja pojedem zlicu meda za bolji san. Eto....kod mene djeluje. Skinutih 23 kg su dokaz.

  • user_171386 16.05.2014.

    Rusko zvono mi je isprobani rekvizit. Odlicno! Vjezbe s njim nisu teske, ali su djelotvorne. Proteinski shakeovi od Nutramina su odlicni. Low carb daje osjecaj sitosti. To dal ga treba piti nakon vjezbanja ili prije, ne znam. Meni pali kad ga pijem nakon.

  • marijaterezija2 01.06.2013.

    Najbolji savjet dao mi je moj liječnik. Kupi si knap traperice smršavi na svoju željenu težinu, gubiš kile samo ako ne jedeš drugo je iluzija, preparati i tome slično.I te traperice obuci jednom tjedno ako imaš problem ne jedi dan dva,koristi, jeftino je i nema prenemaganja i vaganja

Komentiraj...
Vidi sve komentare