To je to što me zanima!

Uz jedan klik aplikacija Cro.care vas vodi do najbliže bolnice

Stranica Cro.care prepoznaje vašu trenutačnu lokaciju i prikazuje vam samo ono što trebate od hitnih službi, od bolnice, policije, vatrogasaca, pa i ambasadi, ljekarni te ostalih bitnih ustanova s pripadajućim telefonom
Vidi originalni članak

Turisti koji dolaze u Hrvatsku uskoro bi mogli dobiti internetsku platformu s vrlo preglednim informacijama o svim hitnim službama u blizini lokacije na kojoj se nalaze, i to zahvaljujući braći Dejanu i Milanu Grepi.

POGLEDAJTE VIDEO: Aplikacija Stop Covid-19

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Internetski savjetnik www.cro.care trenutačno je dostupan samo za područje Splita, a kako bi projekt dobio nacionalnu širinu, u četvrtak je u Sveučilišnom tehnološkom parku u splitskom Spinutu organiziran prvi sastanak na kojem su braća Grepo nadležnim službama iz Stožera civilne zaštite, županije, turističke zajednice te zdravstva iznijeli svoju ideju.

- Krenuli smo u osmišljavanje ovog projekta jer ono što se može naći na tražilicama poput Googlea često zna biti vrlo opširno i potrebno je potrošiti mnogo vremena da biste došli do prave informacije. Primjerice, ako na engleskom tražite gdje se možete testirati na korona virus, izaći će vam gomila nepotrebnih informacija. Na cro.care nema toga. Stranica prepoznaje vašu trenutačnu lokaciju i prikazuje vam samo ono što trebate od hitnih službi, od bolnice, policije, vatrogasaca, pa i ambasadi, ljekarni te ostalih bitnih ustanova s pripadajućim brojem telefona, kontaktom, adresom i uputama kako doći do željene lokacije - objasnio nam je Dejan Grepo, CEO webLAB-a. Dodaje da su tu i brojevi za hitne pozive koji vas jednim klikom spajaju sa željenom službom.

- Nisam našao ništa slično ovakvoj platformi i na njoj nema nikakvih dodatnih sadržaja, poput lokacija restorana, apartmana, plaža... - kazao je Dejan.

Njihova ideja izazvala je velik interes, a uskoro će je prezentirati i nadležnome Ministarstvu turizma te Hrvatskoj turističkoj zajednici.

PROVJERILI SMO KAKO RADI Proradila je aplikacija preko koje se svatko može prijaviti za cijepljenje, evo kako funkcionira

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ..NightRider.. 19.03.2021.

    Možeš mislit! Kada zoveš hitnu kažu da nemogu doć jer je na terenu hitna ili te 296 pitanja pitaju, žele se uvjeriti dali si na samrti da bi došli,  AKO bi i tad došli jer koji je smisao hitne čovjeku koji ionako umire? To je još prije ove corona prevare bilo, sada taman da umirem nebi zvao hitnu pa da me testiraju i proglase  LAŽNO covid pacijentom i šopaju sa otrovima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare