To je to što me zanima!

Uz pomoć usisavača pronađite izgubljeni nakit ili osvježite zrak

Usisavanje je prilično dosadan posao i naizgled je toliko jednostavan da ga svatko može obaviti, no sigurno niste znali da vam usisavam može pomoći i za druge zadatke
Vidi originalni članak

Stephanie Sisco za Msn je objasnila kako postoji metoda usisavanja koja podiže više prašine i prljavštine iz tepiha i podova, a usto je pokazala i nekoliko trikova kako kućanstvo učiniti čišćim i mirisnijim mjestom.

POGLEDAJTE VIDEO: Trika za lakše slaganje majice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stoga naučite kako osvježiti zrak, ukloniti udubine u tepihu i čak pronaći izgubljeni nakit - sve uz pomoć usisavača.

1. Dezodorirajte tepih

Tepisi su skloni zadržavati neugodne mirise.

Kako biste ih osvježili, pospite po njima sodu bikarbonu i ostavite tako nekoliko sati da upije mirise. Naravno, sklonite djecu i ljubimce tijekom tog perioda. Potom, jednostavno usisajte sodu.

NIMALO DIVNI PRIZORI Fotografije koje dokazuju zašto biste svaki dan trebali usisavati

2. Pronađite izgubljeni nakit

Ako ste izgubili sitnu naušnicu, onda znate kakva je muka pronaći je u raskošnom tepihu. No upamtite ovaj trik za sljedeći put. Uzmite staru čarapu i stavite je preko nastavka na usisavaču te učvrstite gumicom za cijev.

Usmjerite cijev prema podu, uključite usisavač i usisajte. Tako ćete pronaći svoj nakit, a čarapa će spriječiti da on nestane u dubini vrećice usisavača.

3. Osvježite zrak

Stavite na vatu nekoliko kapi esencijalnog ulja po vašem odabiru. Smjestite vatu u spremnik usisavača i on će ostavljati ugodan miris dok čistite.

RECI MI ŠTO MRZIŠ Je li vam gore usisavanje ili peglanje i što to govori o vama

4. Uklonite udubine u tepihu

Ako ste na tepihu držali stolac ili trosjed, kad ih pomaknete ostat će udubine. Iskušajte ovaj trik. Stavite jednu do dvije kockice leda u udubinu i ostavite da se potpuno otopi.

Budite strpljivi jer to može potrajati. Kako se led topi, voda će polako oživljavati savinuta vlakna. Osušite područje krpom, a zatim usisajte i udubina će nestati.

ODMAH PROBAJTE! Mučite se s usisavanjem tepiha - isprobajte ovu super metodu!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare