Lifestyle

Komentari 0

Uz pomoć usisavača pronađite izgubljeni nakit ili osvježite zrak

Uz pomoć usisavača pronađite izgubljeni nakit ili osvježite zrak

Usisavanje je prilično dosadan posao i naizgled je toliko jednostavan da ga svatko može obaviti, no sigurno niste znali da vam usisavam može pomoći i za druge zadatke

Stephanie Sisco za Msn je objasnila kako postoji metoda usisavanja koja podiže više prašine i prljavštine iz tepiha i podova, a usto je pokazala i nekoliko trikova kako kućanstvo učiniti čišćim i mirisnijim mjestom.

POGLEDAJTE VIDEO: Trika za lakše slaganje majice

Stoga naučite kako osvježiti zrak, ukloniti udubine u tepihu i čak pronaći izgubljeni nakit - sve uz pomoć usisavača.

1. Dezodorirajte tepih

Tepisi su skloni zadržavati neugodne mirise.

Kako biste ih osvježili, pospite po njima sodu bikarbonu i ostavite tako nekoliko sati da upije mirise. Naravno, sklonite djecu i ljubimce tijekom tog perioda. Potom, jednostavno usisajte sodu.

2. Pronađite izgubljeni nakit

Ako ste izgubili sitnu naušnicu, onda znate kakva je muka pronaći je u raskošnom tepihu. No upamtite ovaj trik za sljedeći put. Uzmite staru čarapu i stavite je preko nastavka na usisavaču te učvrstite gumicom za cijev.

Usmjerite cijev prema podu, uključite usisavač i usisajte. Tako ćete pronaći svoj nakit, a čarapa će spriječiti da on nestane u dubini vrećice usisavača.

3. Osvježite zrak

Stavite na vatu nekoliko kapi esencijalnog ulja po vašem odabiru. Smjestite vatu u spremnik usisavača i on će ostavljati ugodan miris dok čistite.

4. Uklonite udubine u tepihu

Ako ste na tepihu držali stolac ili trosjed, kad ih pomaknete ostat će udubine. Iskušajte ovaj trik. Stavite jednu do dvije kockice leda u udubinu i ostavite da se potpuno otopi.

Budite strpljivi jer to može potrajati. Kako se led topi, voda će polako oživljavati savinuta vlakna. Osušite područje krpom, a zatim usisajte i udubina će nestati.

Najčitaniji članci