To je to što me zanima!

Uz pravilan razmještaj posuđe u perilici će se puno bolje oprati

Čaše je najbolje okrenuti i staviti na gornju policu između za to predviđenih šiljaka kako se ne bi oštetile, a žlice, vilice i noževe nemojte grupirati kako se ne bi 'ugnijezdile'
Vidi originalni članak

Perilica posuđa potrošit će od 15 do 22 litre vode po pranju, a ručno pranje troši 103 litre za istu količinu posuđa, pokazuju istraživanja.

UPOZORILI STRUČNJACI Oprano lisnato povrće nemojte još dodatno ispirati kod kuće

POGLEDAJTE VIDEO: Što se događa unutar perilice posuđa?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije pranja uklonite sve veće ostatke hrane jer ćete tako produljiti životni vijek perilice te je nećete trebati stalno čistiti kako biste uklonili neželjene mirise. Perilicu nemojte nepotrebno natrpavati, nego iskoristite različite programe za pranje koje imaju svi moderni uređaji. Za normalno uprljano posuđe koristite ekoprogram, koji štedi energiju i vodu, a za manje zaprljano bit će dovoljan i brzi program pranja.

ZA MLADENAČKI TEN Savjeti za korištenje: Kolagen je bolje piti nego mazati na tijelo

Za najučinkovitije pranje vrlo je važno gdje i kako ćete smjestiti zaprljano posuđe. Čaše je najbolje okrenuti i staviti na gornju policu između za to predviđenih šiljaka kako se ne bi oštetile. Žlice, vilice i noževe nemojte grupirati kako se ne bi 'ugnijezdile', a ako su im oštrice prema gore, očistit će se bolje i brže, no pripazite da se ne ozlijedite.

Veliko posuđe stavljajte sa strane kako ne bi blokiralo vodu i sredstvo za pranje, a prljavu stranu posuđa, primjerice tanjura, okrenite prema sredini kako bi bili jače izloženi mlazu vode. Lomljivo posuđe ne smije biti naslonjeno na drugo.

ZAUSTAVITE RAZVOJ PLIJESNI Tepih iz kupaonice perite svaka dva tjedna, evo kako ga prati

Kristalne čaše vrlo su osjetljive na visoke temperature zbog kojih mogu napuknuti, a oštetiti ih mogu i ostaci hrane. Ne stavljajte ni posuđe od mjedi ili lijevanog željeza jer može zahrđati.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare