To je to što me zanima!

Zaštita kože od štetnih utjecaja sunca uz Olival Sun

Sunce je neophodno za život, ali ga je potrebno pametno dozirati s obzirom da može prouzrokovati oštećenja kože sa neželjenim posljedicama.
Vidi originalni članak

Posljedice neopreznog izlaganja kože suncu su melanom, ali i fotostarenje kože koje nastaje uslijed prekomjernog sunčanja, a rezultat su prijevremene bore, tanka i suha koža. Fotostarenje se može izbjeći pravilnom uporabom kvalitetnih proizvoda za sunčanje i zaštitom kože većim zaštitnim faktorima.

Na tržištu postoji veliki broj faktora za zaštitu od sunca, a SPF označava koliko dulje možemo boraviti na suncu u odnosu na vrijeme provedeno bez ikakve zaštite. Osobama sa svjetlijom kožom i djeci namijenjeni su proizvodi s većim zaštitnim faktorom ko što su 30 i 50,  dok će tamniju put prilikom izlaganja suncu odlično zaštititi preparati sa zaštitnim faktorom 15 i 20. Zabluda je da preplanulu kožu ne treba štititi, a tijekom ljeta, kada se razvije tolerancija i dobije podloga, dovoljni su i proizvodi sa nižim zaštitnim faktorima.  Potrebno je pripaziti i na količinu koja se nanosi na kožu jer ukoliko nanesete pretanki sloj UV zaštitni filteri ne mogu u potpunosti djelovati.

Poželjno je da proizvodi za sunčanje štite kožu od cijelog spektra štetnog UV zračenja, da ju hidratiziraju i hrane, lako se razmazuju i da su vodootporna, a sve to odlike su nove Sun linije iz Olivala koja sadrži preparate bogate prirodnim sastojcima koji su upotpunjeni zaštitnim faktorom za sigurno uživanje u suncu.

Olival Sun linija sastoji se od SunMilk sa SPF 15, 20, 30 i 50 SunCream za lice sa SPF 30 te SunOlie sa SPF 10 i 30. Proizvodi sadrže kombinaciju mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka. Vrlo su ugodnog mirisa kokosa, a korištenjem novih generacija emulzija u formulaciji je postignuta znatno lakša i bolja razmazivost mlijeka, što ujedno skraćuje i vrijeme pripreme kože za izlaganje suncu. Preparati sadrže ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac koji kožu ujedno hrane, regeneriraju i djeluju na njenu dubinsku hidratizaciju. Tu su i proizvodi za osjetljivu dječju kožu ili Olival SunKids linija koju čine sprej i krema sa SPF 30+ i 50+. Posebna sprej pumpica na mlijeku  omogućuje jednostavniju, bržu i higijenski prihvatljivu aplikaciju na kožu što uz novu generaciju brže razmazivih emulzija čini Olival SunKids mlijeko izuzetno praktičnim te ubrzava postupak zaštite, osobito važno za najmlađe koji su uvijek u pokretu. Ne sadrže parabene, mirise, mineralna ulja i boje te su svi hipoalergeni i prigodni i za najosjetljiviju dječju kožu, a mogu je koristiti i osobe izrazito osjetljive na sunce.

Nakon sunčanja kožu je potrebno nahraniti, a novi SunSOS losion osim što će smanjiti iritaciju nastalu izlaganju kože sunčevim zrakama, ujedno je i njeguje. Losion s poboljšanom formulacijom i dodatno pojačanim efektom hlađenja koži pruža trenutačno olakšanje, a zahvaljujući izbalansiranom sastavu kojeg čine ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac, dubinski je hrani. Dodatni sastav su aloa vera i pantenol koji će iritiranu kožu dodatno umiriti, posebice ukoliko je došlo do crvenila i upale. Ovaj losion osim što umiruje i regenerira kožu dajući joj zdravi izgled djeluje i na produženi efekt preplanulosti.

SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF15
49,90 kn
SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF20
49,90 kn
SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF30
59,90 kn
SunMilk mlijeko za  sunčanje  SPF50
74,90 kn
SunKrema za zaštitu lica SPF30
39,90 kn
SunOilé ulje za  sunčanje SPF10
44,90 kn
SunOilé ulje za  sunčanje SPF30
69,90 kn
SunKids krema za djecu  SPF50
34,90 kn
SunKids sprej za  sunčanje za djecu SPF30
74,90 kn
SunKids sprej za  sunčanje za djecu SPF50+
79,90 kn
SunSOS losion poslije sunčanja
42,90 kn
Idi na 24sata