To je to što me zanima!

Uživajte u ručku iz zamrzivača

Zamrznute namirnice neizbježan su dio svake kuhinje, a dobra je vijest da tako skladištena hrana zadržava veliki udio vitamina i minerala, često i veći od svježe drugačije skladištene hrane
Vidi originalni članak

Amerikanci obilježavaju sve i svašta, pa i Dan smrznute hrane. Ideja za obilježavanje krenula je od proizvođača, no tadašnji američki  predsjednik SAD-a Ronald Reagan rado ju je uvažio. Pretpostavlja se kako je više od četvrtine

pripremljene u SAD-u  zamrznuta hrana.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto vrijedi zamrzavati hranu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ona je danas neizostavan dio svakodnevice kad je riječ o kuhanju diljem svijeta i bez nje bi bilo teško doći do nekog voća, povrća, ribe ili mesa općenito, a nerijetko nas upravo zamrznute namirnice spašavaju u vrijeme kad nekima od njih istekne sezona.

POHRANITE BOJE I OKUSE LJETA Evo koje sve namirnice možete zamrznuti i koliko mogu trajati

Pritom je važno naglasiti da se zbog načina zamrzavanja često zamrzava voće i povrće koje je tek sazrelo i još je bogato vitaminima i mineralima. Ti se vitamini i minerali sa zamrzavanjem konzerviraju, tako da zamrznute namirnice nerijetko mogu imati i veći udio vitamina i minerala od onih koje nisu zamrzavane, nego su dulje vrijeme bile uskladištene. 

Zato danas bez grižnje savjesti uzmite iz zamrzivača zamrznuto voće i napravite smoothie ili od omiljenog zamrznutog povrća i ribe napravite ukusan ručak za cijelu obitelj.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 06.03.2022.

    Povrce moze recimo tikvica cvjetaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare