Lifestyle

Komentari 1

Samo četvrtina odraslih jede dovoljno voća i povrća: Evo kako jednostavno povećati unos

Samo četvrtina odraslih jede dovoljno voća i povrća: Evo kako jednostavno povećati unos

Uključivanje povrća u umake jednostavan je način da ih učinite zanimljivijima i uključite ih u svoj obrok. Također, započinjanje dana sa smoothiejem odličan je način da uvedete voće i povrće u svoju prehranu

Prepuni su hranjivih tvari, vitamina, antioksidansa..., a također nas čine energičnijima i pomažu koži da napreduje. Međutim, istraživanja pokazuju da većina ne unosi preporučene količine voća i povrća, odnosno pet porcija povrća i četiri voća po danu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedno britansko istraživanje je otkrilo da 48% Britanaca baca povrće jer ne zna što bi s njim, dok je 62% reklo da bi jelo više povrća da ga znaju učiniti zanimljivim. Pa evo kako to možete učiniti. Nutricionisti su otkrili nekoliko načina:

Uz svaki obrok pojedite i nešto zelenila

Bez obzira radi li se o prilogu, salati ili povrću, tako ćete povećati šanse da uz obrok pojedete i nešto povrća.

- Uz svaki obrok uzmite prilog od povrća ili salatu kao što je rukola s balzamičnim octom i ekstra djevičanskim maslinovim uljem, ili možete prženo zelje poput bok choya s češnjakom i drugim biljem i začinima - kaže nutricionist VJ Hamilton.

Napravite umak na bazi povrća

Nutricionist također predlaže da napravite umak prepun zelenila, kao što je pesto, i da ga koristite kao preljev za ribu i meso.

Dodajte povrće u umake

Uključivanje povrća u umake jednostavan je način da ih učinite zanimljivijima.

Napravite smoothie od voća i povrća

Započinjanje dana sa smoothiejem odličan je način da dan počnete sa zdravim obrokom.

Nemojte se bojati eksperimentirati s povrćem

Uključivanje voća i povrća u svoju prehranu je mnogo lakše kada se veselite što ćete ga jesti pa proučite zanimljive načine pripreme, prenosi Metro.

Najčitaniji članci