To je to što me zanima!

Uživajte u većoj količini jagoda i gubite kilograme

Dijeta s jagodama svoju je popularnost stekla tijekom zadnjeg desetljeća kada su se uz nju povezivala poznata imena poput Victorie Beckham i Britney Spears
Vidi originalni članak

Ova voćna dijeta temelji se na povećanoj konzumaciji jagoda, a ovisno o kombinaciji s drugom hranom može rezultirati brzim gubitkom  kilograma.

Jagode se ubrajaju u porodicu ruža i jedino su jestivo voće sa brojnim sjemenkama (oko 200) na vanjskoj strani ploda. Poznato je desetak različitih vrsta, a osim ugodnog okusa i cvijet jagode krasi svaki vrt. Jagoda kakvu poznajemo danas razvili su Francuzi u 18. stoljeću kao hibrid sjevernoameričke i čileanske divlje jagode.

Sočnom sezonskom voću pripisuje se povoljno djelovanje na imuni sustav, metabolizam, srce i krvožilje pa čak i pojedina anti age svojstva. Jagode su bogate kalijem, folnom kiselinom i vitaminom C, a u njihovom sastavu nalazimo i magnezij, kalcij, bakar te pojedine vitamine B skupine.

Blagotvorni učinak crvenih mirisnih plodova na organizam prepoznali su stari Rimljani pa su ih konzumirali kod pojave upalnih procesa, vrućica, infekcija grla, bubrežnih kamenaca, bolesti srca, jetre i slezene, pa čak i kod psihičkih stanja poput melankolije.

Detaljni jelovnik potražite na zdravakrava.hr

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare