To je to što me zanima!

Uživanje u junk foodu vodi i depresiji te samačkom životu

Brza hrana osim fizičkom, šteti i psihičkom zdravlju. Stručnjaci su ustanovili usku povezanost između junk fooda i depresije, a rizik raste s količinom pojedene hrane
Vidi originalni članak

Nezdrava brza hrana samo da kvari liniju, već je i uzročnik smanjene fizičke aktivnosti te samačkog života, tvrde istraživači sa španjolskog Sveučilišta Las Palmas na 8964 dobrovoljaca. Također, zbog redovitog uživanja u hamburgeru, hot dogu, pizzi i pomfritu ljudi su za 50 posto skloniji depresiji nego oni koji izbjegavaju nezdravu hranu.

- Što više jedete nezdravih namirnica, to je veći rizik depresije - zaključila je voditeljica studije, Almudena Sanchez-Villegas.

Ni jedan od ispitanika nikad nije uzimao antidepresive niti mu je bila dijagnosticirana depresija, a znanstvenici su nadgledali njihovu prehranu i psihičko stanje šest mjeseci prije no što su definitivno potvrdili vezu između odabira namirnica i depresivnosti, prenosi Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • feba 07.04.2012.

    Da ta brza hrana deblja slažem se ali moj sin i njegovo društvo ponekad skoknu tamo,pojedu s nogu ali uz smijeh i šalu i ne bih rekla da su zbog brze hrane otuđeni.Ali ako obitelj ne sjedne za stol bar 2-3 puta tjedno uz domaću hranu onda otuđenost svakako nastaje.

  • mrsavimo-zajedno 05.04.2012.

    potrebna vam je podrska u skidanju kilograma, dodjite na forum: mrsavimo-zajedno.co.cc

  • Dr.Gonzo. 02.04.2012.

    pa kako ne , uzivas u junk foodu , prejedas se i postanes debel , izgubis samopouzdanje te mozda i djevojku kojoj vise nisi privlacan , a drugima se bojis prici jer tvoj fizicki izgled nije kao nekada , s toga si sam i u depresiji te jedes jos vise ... psihijatar sam inace ^^

Komentiraj...
Vidi sve komentare