To je to što me zanima!

Uznemireno dijete možete smiriti ako mu ispričate priču

Priče uklanjaju pritisak. One zadobivaju pažnju, a zatim je preusmjeravaju na nešto korisno. To ne moraju bit duge priče. Često su dovoljne i one koje traju minutu
Vidi originalni članak

Jedna od glavnih značajki pripovijedanja priča je njihova sposobnost privlačenja i preusmjeravanja djetetove pažnje. Ako se borite s privlačenjem djetetove pažnje, pokušajte na ovaj način. Jednom kada privučete njihovu pažnju, ako ste vješti možete ju  preusmjeriti prema bilo kojem predmetu ili aktivnosti. To je bit pripovijedanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako pričanje priča smiruje uznemirenu djecu?

Priče su same po sebi umirujuće. Bez obzira na temu, oni odvraćaju pažnju djeteta koje je uznemireno ili u nevolji. Emocionalna intimnost pomaže im da se osjećaju povezano, smireno, a ponekad i jako.

VRLO JEDNOSTAVAN RECEPT Savršen desert za ovu vrućinu: Sladoled torta gotova za tren

Pričanje priča nudi distrakciju i osjećaj sigurnosti

U životu postoje trenuci kada se moramo suočiti s boli. Fokusiranje na rješenja ili alternative ponekad samo hrani plamen jer održava energiju usredotočenom na problem.

U tim trenucima priče mogu biti jedinstveni lijek. Ponekad ih možemo koristiti  da dođemo do djetetove svijesti i puno brže  postignemo sigurnost i intimnost kod njih.

BAŠ JE STYLISH Od topova do haljina: Ljetni stilski favoriti Kendall Jenner

Priče uklanjaju pritisak. One privlače pažnju, a zatim je preusmjeravaju na nešto korisno. Pomažu u sinkronizaciji emocija govornika, slušatelja i svih okupljenih. To ne moraju bit duge priče. Često su dovoljne i one koje traju minutu, piše mbg.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare