Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uznemireno dijete možete smiriti ako mu ispričate priču

Uznemireno dijete možete smiriti ako mu ispričate priču

Priče uklanjaju pritisak. One zadobivaju pažnju, a zatim je preusmjeravaju na nešto korisno. To ne moraju bit duge priče. Često su dovoljne i one koje traju minutu

Jedna od glavnih značajki pripovijedanja priča je njihova sposobnost privlačenja i preusmjeravanja djetetove pažnje. Ako se borite s privlačenjem djetetove pažnje, pokušajte na ovaj način. Jednom kada privučete njihovu pažnju, ako ste vješti možete ju  preusmjeriti prema bilo kojem predmetu ili aktivnosti. To je bit pripovijedanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Kako pričanje priča smiruje uznemirenu djecu?

Priče su same po sebi umirujuće. Bez obzira na temu, oni odvraćaju pažnju djeteta koje je uznemireno ili u nevolji. Emocionalna intimnost pomaže im da se osjećaju povezano, smireno, a ponekad i jako.

Savršen desert za ovu vrućinu: Sladoled torta gotova za tren
Savršen desert za ovu vrućinu: Sladoled torta gotova za tren

Pričanje priča nudi distrakciju i osjećaj sigurnosti

U životu postoje trenuci kada se moramo suočiti s boli. Fokusiranje na rješenja ili alternative ponekad samo hrani plamen jer održava energiju usredotočenom na problem.

U tim trenucima priče mogu biti jedinstveni lijek. Ponekad ih možemo koristiti  da dođemo do djetetove svijesti i puno brže  postignemo sigurnost i intimnost kod njih.

Od topova do haljina: Ljetni stilski favoriti Kendall Jenner
Od topova do haljina: Ljetni stilski favoriti Kendall Jenner

Priče uklanjaju pritisak. One privlače pažnju, a zatim je preusmjeravaju na nešto korisno. Pomažu u sinkronizaciji emocija govornika, slušatelja i svih okupljenih. To ne moraju bit duge priče. Često su dovoljne i one koje traju minutu, piše mbg.