To je to što me zanima!

V&A muzej postavio je digitalnu plaformu izložbi i eksponata

Muzej Victoria & Albert ugostio je neke od najvećih modnih izložbi, a sada predstavlja online izdanje. Na projektu su radili pune dvije godine, puno prije nego je pandemija krenula
Vidi originalni članak

Digitalno doba uvodi nas u mnoge online izložbe, a sada su na webu dostupni i eksponati slavnog londonskog muzeja Victoria & Albert.

POGLEDAJTE VIDEO: Erna (8), kći dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik, pokrenula je modnu eko kolekciju za svoje lutkice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pokretanje dolazi u doba u kojemu se način interakcije s muzejima i njihovim zbirkama drastično promijenio - komentirao je ravnatelj V&A muzeja, Tim Reeve, javlja The Art Newspaper.

U online katalogu, koji je unaprijeđen u odnosu na onaj prijašnji, dostupne su nove mogućnosti pretraživanja i doživljaja izložbi.

VINTAGE GLAMUR Bvlgarijeva zmija: Serpenti dizajn popularan je još od 40-ih

Doživljaj je proširen i interaktivan, a među zanimljivim opcijama su i krojevi nekih od haljina s polovice prošloga stoljeća, koje korisnici mogu skinuti.

KRALJEVSKE KOMBINACIJE Stil Princeze Mary iz Danske: Cvjetne haljine i snažne nijanse

- Naša je misija inspirirati ljude da rade nove stvari, želimo da lakše dožive umjetnost i online kolekcije - zaključila je Kati Price, zadužena za digitalno izdavaštvo muzeja Victoria & Albert. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare