To je to što me zanima!

'Važno je otkriti bolesti bubrega u početnim fazama, kako kod odraslih, tako i kod djece'

Prisutni nefrolozi i liječnici su ovom prigodom htjeli istaknuti koliko važnu ulogu u liječenju bubrežnih bolesti imaju obiteljski liječnici i koliko je važno da oni budu educirani u području nefrologije
Vidi originalni članak

Hrvatsko društvo za bubreg predstavilo je priručnik za bolesnike s kroničnim bubrežnim bolestima za liječnike obiteljske medicine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U priručniku se nalaze materijali kojima se nastoji olakšati dijagnostika kronične bubrežne bolesti liječnicima obiteljske medicine, donošenje odluke o doniranju bubrega i savjeti kako što lakše prevladati probleme bubrežne bolesti u pedijatrijskoj dobi.

MANJAK JE OPASAN ZA ZDRAVLJE Nutricionist Dolibašić: Evo kako znati da vam fali vitamina B12, u ovoj hrani ga ima najviše

Na priručniku su radili nefrolozi Vesna Furić-Čunko, Lea Katalinić, Nikolina Bašić-Jukić i Bojan Jelaković te liječnica opće medicine Valerija Bralić Lang.

Prisutni nefrolozi i liječnici su ovom prigodom htjeli istaknuti koliko važnu ulogu u liječenju bubrežnih bolesti imaju obiteljski liječnici i koliko je važno da oni budu educirani u području nefrologije. Naglasili su i kako je jako bitno otkrivanje bolesti bubrega u početnim fazama, kako kod odraslih, tako i kod djece.

TOP RECEPTI Stigle prve šparoge: Saznajte razliku između divljih i onih iz uzgoja te kako ih pripremiti

- Obiteljski liječnici su prva instanca koja se susreće s oboljelima od bubrežnih bolesti, a ovaj priručnik im donosi sve važne informacije na jednome mjestu - zaključili su.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare