![Stigle prve šparoge: Saznajte razliku između divljih i onih iz uzgoja te kako ih pripremiti](https://img.24sata.hr/jUyTQT9XH64AWR2HUI4DSf8q4Qk=/414x267/smart/media/images/2023-10/untitled-design-12.jpg)
Izdanci šparoge sadrže čak 90 posto vode, zbog čega imaju nisku kalorijsku vrijednost, pa su vrlo pogodne za prehranu ljudi koji su na dijeti, ili ljudi s dijabetesom
Lifestyle
Komentari 0Izdanci šparoge sadrže čak 90 posto vode, zbog čega imaju nisku kalorijsku vrijednost, pa su vrlo pogodne za prehranu ljudi koji su na dijeti, ili ljudi s dijabetesom
Na šibenskoj tržnici pojavile su se ovih dana žene s prvim divljim šparogama, po cijeni od 6 eura za stručak od 250 grama, koje mnogi danas smatraju jednom od najzdravijih namirnica na svijetu i pravom delikatesom. I ne bez razloga, kaže Alen Smiljanić, vlasnik OPG-a Smiljanić, jedini uzgajivač šparoga u Virovitičko-podravskoj županiji, koji se njihovim uzgojem bavi na imanju u Brezovici, pored Gradine, sad već oko 8 godina. Dodaje kako je često imao prilike kušati divlje šparoge, koje se u Dalmaciji često mogu pronaći već u ovo doba, o čijim se prednostima često govori, no kaže kako one iz uzgoja znaju imati i veću nutritivnu vrijednost.