To je to što me zanima!

Već tri jajeta na tjedan znatno povisuju rizik od raka prostate

Zbog velike količine kolesterola u jajima, oni su opasna namirnica za muškarce jer značajno povisuju rizik i od oboljenja i od smrtnosti nakon što obole od karcinoma
Vidi originalni članak

Muškarci koji jedu tri jaja na tjedan imaju 81 posto veći rizik da umru od raka prostate, za razliku od onih koji jedu jedno jaje, otkriva 14-godišnja studija Škole za javno zdravstvo Harvard u Bostonu provedena na 27.000 muškaraca.

Oni muškarci kojima je dijagnosticiran tumor nižeg stadija također su pod većim rizikom od smrtnosti ako im je prehrana bila bogata jajima. Jaja su puna kolesterola i kolina, hranjivih tvari koje pomažu stanicama da funkcioniraju pravilno, ali samo ako ih se unosi u umjerenim količinama. 

Iako nema postojanih dokaza koji povezuju rak prostate i konzumaciju jaja, odrasli muškarci svakako trebaju paziti na unos jaja, tvrde znanstvenici. Britanska zaklada "Srce" preporučuje konzumiranje do tri jaja na tjedan zbog straha da povećavaju rizik od srčanog i moždanog udara.  

Idi na 24sata

Komentari 14

  • GoldenAngel 03.10.2011.

    Ukljuci se i ti u borbi protiv tumora-raka-kancera. 97% vas ce ovo ignorisati, a ti budi u one 3% koji su zeljni posvetiti 1 minut paznje i dati podrsku onima koji se bore protiv ove opake bolesti. Daj im podrsku preko sl. linka : http://adf.ly/30RGd ( otvori link, sacekaj 5 sekunde koje odbrojavaju u gornji desni ugao i idi na skip ad ). Pridruzi se stranici na facebook-u. Hvala.

  • Da Vam Kazem Nesto 02.10.2011.

    I ne vise od dvije litre mlijeka tjedno,pola kile salate i 100gr mesa,i najvise 3L pitke vode. Sve ostale hranjive namirnice trebali bi unosti kroz pilule nasih poznatih kemiskij industrija. Bas nedavno smo izbacili pilulu koja menja 3 jaja,isti ukus a ne steti uopce. Za samo 9,99$ mozete ih dobiti na vasu adresu. I to nije sve,pozovi odmah i uz pilele dobijas gratis motku za sisanje,koja nadomestuje cak 5L mlijeka tjedno.

  • šamar 01.10.2011.

    sve sta je umjereno je zdravo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare