To je to što me zanima!

Večera koja će oduševiti sve ukućane: Torta od krumpira

U ovu prefinu tortu od krumpira ide i šunka te sir. Sve se začini muškatnim oraščićem. Savršena je za večeru, a za stolom će sigurno okupiti sve ukućane
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600 g krumpira
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 4 žumanjka
  • 150 g naribanog sira ementalera
  • 50 g maslaca
  • sol
  • muškatni oraščić
  • 4 bjelanjka
  • 150 g sjeckane šunke

SVAKI PUT DRUGAČIJE Pečene jabuke iz mikrovalne se svaki put tope u ustima, a okus mijenjajte različitim dodatcima

Priprema:

Oprani krumpir skuhajte u ljusci, ocijedite, ogulite i sitno nasjeckajte ili usitnite grubo vilicom. Umiješajte šunku. Mlijeko i vrhnje 
zagrijte, te prije nego što zavrije, umiješajte sjeckani krumpir. Dodajte žumanjke, naribani sir i maslac, pa sve dobro promiješajte. Posolite, pa začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom. 

Od bjelanjaka i malo soli istucite čvrsti snijeg. Polovicu snijega energično izmiješajte sa smjesom od krumpira, a drugu lagano umiješajte kuhačom. Veliku okruglu posudu za pečenje premažite uljem i napunite smjesom od krumpira. 

Pecite tortu oko 45 minuta, na 200°C.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 28.02.2021.

    Lijepa vecera mljac🙌

Komentiraj...
Vidi sve komentare