Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Pečene jabuke iz mikrovalne se svaki put tope u ustima, a okus mijenjajte različitim dodatcima

Pečene jabuke iz mikrovalne se svaki put tope u ustima, a okus mijenjajte različitim dodatcima

Zamišljate nevjerojatno brzu, i još k tome, zdravu slasticu? Onda je jednostavno rješenje - pečene jabuke! Slijedite ove brze i jednostavne korake da biste za nekoliko minuta naučili kako pripremiti pečene jabuke

VIDEO

Pečene jabuke iz mikrovalne pećnice su, jednostavan, bez ikakvih dodataka, prikladan zdravi desert porijeklom iz dalekih planina Kazahstana. a ako se odlučite dodati im neki od niza dodataka, svaki put ćete imati drugačiju slasticu s istom bazom.

POGLEDAJTE VIDEO: Svojstva jabuke

Pokretanje videa...

01:05

Pečenje jabuka u mikrovalnoj pećnici nevjerojatan je trik pomoću kojeg će jabuke biti bogatog okusa, a priprema nadasve jednostavna, bez muke oko pripremanja kori za pitu, slaganja, pečenja i ostalih postupaka piše All Recepies

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pečene jabuke u mikrovalnoj su gotove za samo par minuta. 

Najbolje vrste jabuka za peći u mikrovalnoj pećnicu su one čija boja ljuske neće previše izblijedjeti i koje će zadržati svoj oblik - obično čvrste, pomalo trpke sorte poput Jonagolda, Honeycrispa, Ružičaste dame (Pink Lady) i sličnih sorti. 

Sastojci:

  • jabuke za pečenje 
  • maslac
  • smeđi ili bijeli šećer
  • cimet
  • sol

Punjenje (po želji) - muškatni oraščić, đumbir, grožđice, suhe brusnice, ribizl, smrznuto bobičasto voće

Preljev (po želji) - granola, tostirani orašasti plodovi, grčki jogurt, sladoled, gusta krema, javorov sirup, karamel ili još cimeta

Priprema:

  • Bez obzira pripremate li jednu ili četiri jabuke (obično maksimum za vatrostalnu posudu koja stane u mikrovalnu pećnicu), trebate biti sigurni da je posuda za mikrovalnu dovoljno duboka da uhvati sokove iz pečenih jabuka. Sok koji iscuri se kasnije može dodatno prokuhati kako bi se zgusnuo i njega se može preliti kao sirup po pečenim jabukama. 
Pitu od jabuka možete napraviti i u mikrovalnoj - fantastična je
Pitu od jabuka možete napraviti i u mikrovalnoj - fantastična je
  • Pomiješajte šećer i cimet u posudi s prstohvatom soli kako biste pojačali slatkoću. Ova bi smjesa trebala biti po ukusu, ali dobro polazište za većinu jabuka kuhanih u mikrovalnoj pećnici je žlica šećera po pečenoj jabuci.
  • Operite jabuke. Odlučite želite li ih peći cijele ili kao polovice. Ako ih izrađujete kao polovice otvorenog lica, izdubite jezgru i sjemenke. Ako pečete cijelu jabuku, uklonite jezgru nožem, ali pripazite da ostane na dnu malo jabuke (najbolje je zarezati i odvojiti jezgru te potom počistiti koštice čajnom žličicom). Iz estetskog razloga, kako bi izbjegli naborani vrh, neki odluče oguliti kožu par centimetra s gornjeg dijela jabuke, ali to potpuno ovisi o vašim željama. 
  • Nadjenite jabuke. Žlicom umiješajte smjesu šećera, cimeta i soli u šuplju jezgru jabuke, kao i sve dodatke. Imajte na umu da će se ovo namočiti pa se zob, granola i orašasti plodovi ne preporučuju kao nadjevi, već kao dodaci koji se naknadno dodaju. Umjesto toga, dodajte začine (na primjer prstohvat muškatnog oraščića) ili suho ili smrznuto voće, poput grožđica ili borovnica, kako biste ispunili jezgru. Dodajte žlicu vode u šupljinu i prelijte maslacem. To će se otopiti i cijediti kroz nadjeve i ujednačiti okuse dok jabuke peku.
Recept za fine domaće rolice od cimeta - brzo i lagano, a ukusno
Recept za fine domaće rolice od cimeta - brzo i lagano, a ukusno
  • Napunjene jabuke stavite u posudu za pečenje. Ako pečete polovice jabuka ne stavljajte previše nadjeva, toliko da pokrije izdubljenu jezgru. 
  • ostavite malo prostora među jabukama - prenatrpanost posude može uzrokovati mjehuriće u sokovima koji će iscuriti. 
  • U posudu za pečenje dodajte samo tanki sloj vode kako se jabuke ne bi slijepile ili pržile u slučaju da ih prekuhate. Rastuća para pomoći će i vašim jabukama da se brže skuhaju.
24sata
  • Pokrijte posudu za pečenje s jabukama. Možete koristiti pokrivač za mikrovalnu pećnicu.
  • Pecite jabuke na 100 posto snage 3-5 minuta za jednu cijelu jabuku; dodajte po još jednu minutu po dodatnoj jabuci. Polovice pecite kraće i svako malo provjeravajte jer to jako ovisi o težini jabuka i količini polovica koje ste stavili. Vrijeme kuhanja ovisit će o sorti i ukupnoj težini, pa je ovo samo vaše polazište.
Oprez! Hrana koju ne bi smjeli grijati u mikrovalnoj pećnici
Oprez! Hrana koju ne bi smjeli grijati u mikrovalnoj pećnici
  • Provjerite jesu li jabuke pečene laganim bockanjem. Ako su jabuke mekane, onda su gotove. Ako pri bockanju osjećate otpor, ostavite još minutu-dvije da se peku. Ponovno provjerite. 
  • Jednom kad su gotove, pustite ih da se ohlade. 
  • Kad se jabuke ohlade možete dodati nadjeve poput javorovog sirupa ili vrhnja i sladoleda, a možete ih i posuti s tostiranim orašastim plodovima i granolom. Za izradu umaka možete koristiti i sokove od pečenih jabuka u mikrovalnoj pećnici. Samo ulijte tekućinu s dna posude za pečenje u lonac i pirjajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...