To je to što me zanima!

Veganska juha od finih rajčica

Ovo je jednostavan recept koji ne cijene samo odrasli, nego ga obožavaju i djeca. Od pripreme do prvog kušanja potrebno je sat i 5 minuta, a ima samo 140 kalorija
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 4 češnja češnjaka, protisnuta
  • 4 rajčice, nasjeckane
  • 450 grana cherry rajčica, prepolovljenih
  • 100 ml juhe od povrća
  • 2 lovorova lista
  • 2 listića svježeg bosiljka

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u loncu na laganoj vatri i kuhajte luk dok ne omekša i ne postane proziran. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, oko 1 minutu. 

Pojačajte vatru na srednju jačinu, dodajte sve rajčice i kuhajte dok se ne počnu raspadati, oko 5 minuta. Povremeno promiješajte. 

Dodajte juhu od povrća, lovor i bosiljak. Zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte dok se rajčice ne raspadnu i juha ne počne zgušnjavati, oko 30 minuta.

KAISERSCHMARREN Napravite austrijske palačinke: Gotove su za samo 20 minuta

Maknite juhu s vatre i malo ohladite. Uklonite lovor i bosiljak, piše Healthguide.

Juhu od rajčice izmiksajte blenderom dok ne postane glatka. Zagrijte juhu prije posluživanja i ukrasite listićima bosiljka.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • VOLBEAT 04.11.2021.

    zašto ukloniti bosiljak prije blendanja, ima perfektan miris (svježi) ? I on se stavlja pri kraju. Također, ne vidim nigdje sol, a bogami ni šećer (ili bilo što slatko), jer je nužan s rajčicama ?

  • nap 04.11.2021.

    mljac super

Komentiraj...
Vidi sve komentare