To je to što me zanima!

Veganska sarma koja okusom ne zaostaje za onom klasičnom

Naučite kako pripremiti sarmu u drugačijem ruhu - od leće, heljde, tofua i sejtana. Odlična je za ljude koji ne jedu meso, ali i za 'mesojede' kad se požele odmoriti od blagdanskih pečenki
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • veća glavica zelja, kiselog
  • 400 grama crvene leće
  • 400 grama heljde
  • glavica luka, sitno narezanog
  • 5 režnja češnjaka, sitno rezanog

SUPER RECEPTI Najbolja pečenja za blagdane: Ispod kože prije pečenja purici dodajte maslac za veću sočnost

  • malo ulja
  • sol, papar
  • žlica dimljene paprike, kurkume, timijana
  • 3 žlice mljevene paprike
  • 100 grama dimljenog tofua
  • 100 grama dimljenog sejtana

Priprema:

Luk i češnjak propirjate na ulju, dodajte heljdu i leću, začine, sol, papar pa kuhajte sve skupa 15-ak minuta. Zatim dodajte naribani sejtan i tofu. Smjesu kuhajte sat vremena te povremeno promiješajte. Nakon što je smjesa gotova pustite je da se ohladi. 

Odvojite listove zelja i operite ih ako su prekiseli, odrežite im tvrde dijelove i punite prethodno kuhanom smjesom. Sarme slažite u lonac, jednu do druge, zalijte ih s vodom prije kuhanja te kuhajte sat vremena. 

Po želji dodajte koncentrat rajčice. Sarmu poslužite s pire krumpirom ili palentom. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • TED 2 30.12.2022.

    Svetogrđe

  • olovkajezakon 30.12.2022.

    svetogrđe

  • BanderA. 30.12.2022.

    To je kao da kažeš veganski biftek

Komentiraj...
Vidi sve komentare