![Veganska sarma koja okusom ne zaostaje za onom klasičnom](https://img.24sata.hr/rUOakEgCrAoEDQzvhjP08LuBnQE=/414x267/smart/media/images/2022-51/dreamstime-xl-121135661_R9RLThC.jpg)
Naučite kako pripremiti sarmu u drugačijem ruhu - od leće, heljde, tofua i sejtana. Odlična je za ljude koji ne jedu meso, ali i za 'mesojede' kad se požele odmoriti od blagdanskih pečenki
Lifestyle
Komentari 14Naučite kako pripremiti sarmu u drugačijem ruhu - od leće, heljde, tofua i sejtana. Odlična je za ljude koji ne jedu meso, ali i za 'mesojede' kad se požele odmoriti od blagdanskih pečenki
Luk i češnjak propirjate na ulju, dodajte heljdu i leću, začine, sol, papar pa kuhajte sve skupa 15-ak minuta. Zatim dodajte naribani sejtan i tofu. Smjesu kuhajte sat vremena te povremeno promiješajte. Nakon što je smjesa gotova pustite je da se ohladi.
Odvojite listove zelja i operite ih ako su prekiseli, odrežite im tvrde dijelove i punite prethodno kuhanom smjesom. Sarme slažite u lonac, jednu do druge, zalijte ih s vodom prije kuhanja te kuhajte sat vremena.
Po želji dodajte koncentrat rajčice. Sarmu poslužite s pire krumpirom ili palentom.