To je to što me zanima!

Vegetarijanska pita - ako vam je dosadilo svaki dan jesti meso

Ponekad je pravo osvježenj za želudac pojesti nešto u čemu nema mesa. Ovo je recept za vrlo ukusnu pitu punu povrća kojem zanimljivu teksturu daje mozzarella
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 20 g svježega kvasca
  • 0,5 dl maslinova ulja
  • 2 dl vode
  • sol

nadjev:

  • luk
  • češanj češnjaka
  • žlica maslinova ulja
  • žličica mljevene paprike
  • tikvica
  • brokula
  • 150 g gaude
  • 100 g mozzarelle
  • paprika
  • 1/2 šalice maslina
  • žlica peršina
  • žličica origana
  • žumanjak

Priprema:

U prosijano brašno dodajte ulje, sol, kvas, toplu vodu i zamijesite tijesto. Ostavite ga na toplome pokrivenog dok mu se volumen ne udvostruči. Za nadjev ogulite i nasjeckajte tikvicu, a brokulu usitnite i posolite. Luk i češnjak ogulite, nasjeckajte te popržite. Dodajte tikvicu i brokulu, pirjajte 2 minute pa dodajte sjeckane paprike.

Pospite sve mljevenom paprikom i pržite još 2 minute. Maknite s vatre i dodajte nasjeckane masline pa začinite. Ohladite nadjev i umiješajte naribanu goudu i mozzarellu, origano i peršin. Zagrijte pećnicu na 200°C.

Nauljite okrugli kalup za pečenje pa ga obložite preko rubova tijestom. Posložite nadjev po tijestu i prebacite rubove preko pite. Utisnite ih u nadjev. Premažite ih umućenim žumanjkom i pecite ih oko 35 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Filomena 24.02.2017.

    jednostavno i fina kombinacija sireva ... hvala na receptu :)

  • Anakin 24.02.2017.

    Nemam superlativ da opišem ovu pitu !:(

  • lilyan 24.02.2017.

    e ovo ću obavezno napravit

Komentiraj...
Vidi sve komentare