To je to što me zanima!

Vera Wang tvrdi da mladenke danas biraju seksi vjenčanice: Biste li vi odabrali ovako nešto?

Mladenke sve manje biraju nekoliko slojeva materijala i volumenom prevelike suknje s neudobnim i čvrstim korzetima, a prozirne, bež i bijele moderne vjenčanice koje prate liniju tijela su im prvi izbor
Vidi originalni članak

Trendovi u svijetu vjenčanja konstantno se mijenjaju, iako se moderne vjenčanice još drže istih smjernica - bijelo i svečano. Mladenke o svom velikom danu maštaju odmalena, a nove generacije odlučile su odbaciti glomazne krinoline i stegnute korzete te zablistati u jednostavnijim verzijama vjenčanica. 

- Većina žena nije naviknuta na haljine za bal, unatoč tome što se one danas rade tako da su što lakše i pokretnije - ispričala je dizajnerica Vera Wang (72) za Insider, koja dizajnira vjenčanice posljednjih 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Žene uvijek najbolje izgledaju kad im je udobno - objasnila je pa dodala da je ženama lakše odlučiti se za senzualnije i uže verzije vjenčanica ako im to nije jedina haljina za njihov veliki dan. 

U trendu je također i presvlačenje, a vjenčanja su postala mjesto eksperimentiranja s modom, pa su tako vjenčanice sve kreativnije. Vera Wang u modnom je svijetu od kad je postala najmlađa urednica Voguea, odmah nakon diplome. 

- Moda je za mene eksperiment, evolucija i promjena - rekla je Wang koja je nedavno izbacila kolekciju papirne konfekcije u suradnji s The Knotom, poznatom američkom tvrtkom za organizaciju vjenčanja. 

- Kolekcija vjenčanica spaja visoku modu s modernom romantikom koristeći pretjerane količine, umjetničke detalje i izrađene dodatke kako bi stvorila izvanredan izgled za modernu mladenku.

Verinu vjenčanicu nedavno je nosila Ariana Grande na svom intimnom vjenčanju, kao i glumica Paulina Gretzky na svom. 

Arianina vjenčanica pratila joj je liniju tijela i otkrila gola leđa, a uz nju je imala kratki veo s tankom bijelom mašnom. Pjevačica je poznata po veselom modnom izričaju, kratkim kombinacijama i cipelama na visoku platformu, pa je mnoge iznenadio izbor njezine vjenčanice. 

Svilenkasti i jednostavni materijali jednako su popularni kao i prozirni ukrašeni perlicama, ali i čipka koja je uvijek in.

Moderne mladenke često biraju dvije haljine, za ceremoniju i za zabavu, a u pravilu je volumenski raskošnija ona u kojoj će mladenka izreći 'sudbonosno da'. Kasnije se mlade presvlače u jednostavnije i kraće verzije u kojima im je jednostavnije kretati se i plesati, no i dalje ostaju u centru pažnje. 

Glumica Gretzky odlučila se za dvije vjenčanice, jedna je prozirna ukrašena perlicama i kristalima, dok je druga bijela, golih leđa s manjim šlepom. 

RASKOŠ I SJAJ Koje su sve ukrase mladenke kroz stoljeća nosile na glavi - od tijare i cvijeća do krune i vela

Ukrašeni til i dalje je u modi, a trenutačno su nezaobilazni 'prozirni' korzeti kombinirani s nabranim materijalima i rukavima koji nisu spojeni s haljinom, već se mogu dodati po želji.

Iako je bijela boja vjenčanja, vjenčanice su danas česte i u kombinacijama s bež, pa je baza ponekad manje uočljiva kako bi čipka, cvjetovi i svjetlucavi dodaci još više došli do izražaja. Mladenkama danas važno je biti seksi, pa biraju vjenčanicu koja će im istaknuti dio tijela na koji su najponosnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BERTA (@berta)

I domaći dizajneri prate svjetske trendove, pa se mnoštvo različitih modela može pronaći i s hrvatskim potpisom. U salonu vjenčanica Vesna Sposa mladenke imaju velik izbor, a Vesna im je ponudila i strane dizajnere poput Zuhaira Murada, Berte i Eve Lendel. 

Među poznatim domaćim dizajnerima su i brend Envy Room, Matija Vujica i Ivan Alduk. Dizajneri često eksperimentiraju s vjenčanicama, a koriste dodatke poput mašni, voluminoznih rukava, pa čak i točkica koje nisu česte na svečanom dizajnu.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • smrekovaca 25.05.2022.

    ako se vjenčaju u bordelu

  • 25.05.2022.

    Stvarno nema smisla pred najbližu rodbinu ovako 😄

  • ludaluda 25.05.2022.

    ovo je kao ono za plažu

Komentiraj...
Vidi sve komentare