Obavijesti

Lifestyle

Komentari 83

Vera Wang tvrdi da mladenke danas biraju seksi vjenčanice: Biste li vi odabrali ovako nešto?

Vera Wang tvrdi da mladenke danas biraju seksi vjenčanice: Biste li vi odabrali ovako nešto?
3

Mladenke sve manje biraju nekoliko slojeva materijala i volumenom prevelike suknje s neudobnim i čvrstim korzetima, a prozirne, bež i bijele moderne vjenčanice koje prate liniju tijela su im prvi izbor

VIDEO

Trendovi u svijetu vjenčanja konstantno se mijenjaju, iako se moderne vjenčanice još drže istih smjernica - bijelo i svečano. Mladenke o svom velikom danu maštaju odmalena, a nove generacije odlučile su odbaciti glomazne krinoline i stegnute korzete te zablistati u jednostavnijim verzijama vjenčanica. 

- Većina žena nije naviknuta na haljine za bal, unatoč tome što se one danas rade tako da su što lakše i pokretnije - ispričala je dizajnerica Vera Wang (72) za Insider, koja dizajnira vjenčanice posljednjih 30 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Ukrajinka bez nogu VIDEO

- Žene uvijek najbolje izgledaju kad im je udobno - objasnila je pa dodala da je ženama lakše odlučiti se za senzualnije i uže verzije vjenčanica ako im to nije jedina haljina za njihov veliki dan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VERA WANG (@verawanggang)

U trendu je također i presvlačenje, a vjenčanja su postala mjesto eksperimentiranja s modom, pa su tako vjenčanice sve kreativnije. Vera Wang u modnom je svijetu od kad je postala najmlađa urednica Voguea, odmah nakon diplome. 

- Moda je za mene eksperiment, evolucija i promjena - rekla je Wang koja je nedavno izbacila kolekciju papirne konfekcije u suradnji s The Knotom, poznatom američkom tvrtkom za organizaciju vjenčanja. 

- Kolekcija vjenčanica spaja visoku modu s modernom romantikom koristeći pretjerane količine, umjetničke detalje i izrađene dodatke kako bi stvorila izvanredan izgled za modernu mladenku.

Verinu vjenčanicu nedavno je nosila Ariana Grande na svom intimnom vjenčanju, kao i glumica Paulina Gretzky na svom. 

Arianina vjenčanica pratila joj je liniju tijela i otkrila gola leđa, a uz nju je imala kratki veo s tankom bijelom mašnom. Pjevačica je poznata po veselom modnom izričaju, kratkim kombinacijama i cipelama na visoku platformu, pa je mnoge iznenadio izbor njezine vjenčanice. 

Svilenkasti i jednostavni materijali jednako su popularni kao i prozirni ukrašeni perlicama, ali i čipka koja je uvijek in.

Moderne mladenke često biraju dvije haljine, za ceremoniju i za zabavu, a u pravilu je volumenski raskošnija ona u kojoj će mladenka izreći 'sudbonosno da'. Kasnije se mlade presvlače u jednostavnije i kraće verzije u kojima im je jednostavnije kretati se i plesati, no i dalje ostaju u centru pažnje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VERA WANG (@verawanggang)

Glumica Gretzky odlučila se za dvije vjenčanice, jedna je prozirna ukrašena perlicama i kristalima, dok je druga bijela, golih leđa s manjim šlepom. 

Koje su sve ukrase mladenke kroz stoljeća nosile na glavi - od tijare i cvijeća do krune i vela
Koje su sve ukrase mladenke kroz stoljeća nosile na glavi - od tijare i cvijeća do krune i vela

Ukrašeni til i dalje je u modi, a trenutačno su nezaobilazni 'prozirni' korzeti kombinirani s nabranim materijalima i rukavima koji nisu spojeni s haljinom, već se mogu dodati po želji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BERTA (@berta)

Iako je bijela boja vjenčanja, vjenčanice su danas česte i u kombinacijama s bež, pa je baza ponekad manje uočljiva kako bi čipka, cvjetovi i svjetlucavi dodaci još više došli do izražaja. Mladenkama danas važno je biti seksi, pa biraju vjenčanicu koja će im istaknuti dio tijela na koji su najponosnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BERTA (@berta)

I domaći dizajneri prate svjetske trendove, pa se mnoštvo različitih modela može pronaći i s hrvatskim potpisom. U salonu vjenčanica Vesna Sposa mladenke imaju velik izbor, a Vesna im je ponudila i strane dizajnere poput Zuhaira Murada, Berte i Eve Lendel. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vesna Sposa (@vesnasposa)

Među poznatim domaćim dizajnerima su i brend Envy Room, Matija Vujica i Ivan Alduk. Dizajneri često eksperimentiraju s vjenčanicama, a koriste dodatke poput mašni, voluminoznih rukava, pa čak i točkica koje nisu česte na svečanom dizajnu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eNVy room (@envyroom)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju