To je to što me zanima!

Viralni post podijelio internet: Kako vi zovete ovo jelo?

Korisnica Twittera podijelila je fotografiju jela iz djetinjstva te pitala ostale kako zovu to jelo. Odgovori su mnoge iznenadili, ali i podijelili njezinu publiku
Vidi originalni članak

Ukusno jelo s makaronima i mesom vjerojatno se nalazilo na jelovniku većine djece, a sastoji se od tjestenine, mljevene govedine, rajčice i paprike te luka, piše Today.

POGLEDAJTE VIDEO: Pažaninov recept za zelenu basmati rižu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gulaš, američki chop suey, slumgillion ili slumgullion - kako god nazvali ovo ukusno jelo, sigurno je da će vas ugrijati tijekom hladnih zimskih noći. Korisnica @SandySue1958 na Twitteru je objavila fotografiju jela koje su joj roditelji često spremali u djetinjstvu, a zvali su ga slumgillion. Zapitala je ostale kako oni zovu taj zimski klasik i stvorila podjelu.

- Kako vi zovete ovo? Dok sam odrastala, moja mama je to zvala slumgillion - napisala je Sandy.

Slumgullion ili slumgillion je jeftino varivo koje se obično radi od ostataka objeda, no nisu se svi složili s tom ocjenom. Zapravo, odgovori na fotografiju jela nalik goveđem složencu podijelili su čitatelje.

ODLIČNA JELA Ideje što napraviti s viškom kupusa - od krpica do gulaša

- Wow, sigurno si bila jako bogata jer u našem slumgullionu nije bilo makarona. Ovo jelo smo zvali "beefaroni" - napisala je čitateljica s kojom se složila još jedna žena dodajući kako je podrijetlom sa Zapadne obale te su i ondje to jelo zvali "beefaroni", ali je istaknula kako možda postoji regionalna razlika vezana uz naziv.

Mnogi su mislili da se na fotografiji nalazi jelo poznato kao američki chop suey.

- Definitivno američki chop suey. Moj tata ga je često spremao. Koristio je konzervu juhe od rajčice, rezane svježe rajčice i zelenu papriku uz mljevenu govedinu - pojasnila je čitateljica, dok su ostali imali posve različita mišljenja.

- Gulaš - napisao je čitatelj, s njim se složila i žena.

RECEPT Pikantni juneći gulaš: Ajvar mu daje odličan okus, a luk gustoću

- Moja mama je ovo jelo uvijek spravljala sa chillijem u prahu i rezanim zelenim paprikama. Mi smo to zvali gulaš - ustvrdila je.

Gulaš je nalik juhi od mesa i povrća začinjen paprikom i drugim začinima podrijetlom iz Mađarske. Kuhar Eric Ripert prisjeća se kako je upravo ovo jelo pripremao na završnom ispitu u kuharskoj školi.

- Ovo toplo i okrepljujuće jelo posebno volim u jesen i zimu - istaknuo je pojašnjavajući kako amerikanizirana verzija klasičnog istočnoeuropskog jela može sadržavati makarone i ribani sir.

- Američki gulaš iz jednog lonca je jednostavno jelo koje se može pripremiti za samo pola sata. Puno je okusa, pa je ova tjestenina bogata sirom apsolutno izvrsna - napisali su Chad & Donna Elick na svojem Instagramu Slow Roasted.

Kako god to zvali, riječ je o zasitnom jelu koje se lako priprema, brzo ispuni želudac i grije kosti tijekom zime.

RECEPT Vegetarijanski gulaš lagano je i dijetalno jelo - idealno za ljeto

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Mirjana Radnović 06.01.2021.

    Pužići sa mljevenim mesom,mljac moga djetinjstva...🥰

  • ynnxcer 05.01.2021.

    Sranje kroz gusto granje

  • ♡♡♡ 05.01.2021.

    Makaroni s mljevenim mesom. Eto kak zovem 😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare