To je to što me zanima!

Višekratne blazinice od pamuka čuvaju okoliš, a štede i vodu

Neka istraživanja pokazuju kako su jednokratne pamučne blazinice, kao i vlažne maramice, jedan od najvećih zagađivača okoliša te vodenih ekosustava
Vidi originalni članak

U prosjeku, svaka žena koristi tri blazinice na dan, a to je oko 1000 godišnje. Zato umjesto njih upotrijebite blazinice za višekratnu uporabu od pamuka i celuloze. Tako ćete smanjiti količinu otpada. Nakon korištenja operite ih u perilici, u mreži za rublje, na najviše 60°C.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neka istraživanja pokazuju kako su jednokratne pamučne blazinice, kao i vlažne maramice, jedan od najvećih zagađivača okoliša te vodenih ekosustava.

MISLIMO NA PLANET Recikliranje i štednja: Staklenke mogu biti i posude za posao

Za proizvodnju jednog kilograma jednokratnih pamučnih blazinica potrebno je čak 20.000 litara vode. Ove poražavajuće brojke jasno pokazuju štetnu stranu za koju većina ne zna, ali izravno ili neizravno sudjeluje u onečišćavanju.

Od menadžera do inovatora Domaći projekt pošumljavanja dronovima iz zraka: 'Ono što mi sadimo su pametne šume'

Ako želite dati svoj mali obol, probajte višekratne blazinice. Ljudi se danas sve češće okreću prirodnoj kozmetici pa tome uz bok ide i korištenje ovakvih, višekratnih i održivih proizvoda napravljenih od prirodnih materijala – najčešće su to pamuk i bambus.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare