To je to što me zanima!

Vodič kroz vrste riža: Kako je skuhati i koju odabrati za rižot?

U svijetu postoji više od 1500 sorti riže koje se razlikuju izgledom i nutritivnim sastavom, a u kulinarstvu riječ je o namirnici koja je iznimno bogata i služi podjednako za pripremu slanih i slatkih jela
Vidi originalni članak

Unatoč brojnim sortama, rižu se može podijeliti u dvije velike skupine. Indica najčešće raste u tropskim i suptropskim krajevima te je odlikuje dugačko i čvrsto zrno, dok japonica uspijeva i u drugim zemljama te ima kraće i ljepljivije zrno. Prije obrade sve vrste riže imaju smeđe zrno.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 18

  • Demetra 03.05.2021.

    Rižot? Valjda rižoto, ako je izvornik tal. risotto.

  • Prada1950 03.05.2021.

    Hvala za savjet kako rižu skuhati 💪to smo svi već naučili.Nego, mene zanima kako je moguće da jedna od najjeftinijih namirnica na svijetu kod nas može koštati najmanje 15 kn/kg!?Najjeftinija, o skupljim verzijama koje dosežu cijenu od 40+kn/kg ne želim ni pričati. To je još veći apsurd!!

  • 03.05.2021.

    Ubio bih se da ova chefica skuha bilo koje jelo bolje od mene...

Komentiraj...
Vidi sve komentare