To je to što me zanima!

Vodoravne pruge ne naglašavaju ženske obline

Premda su stilisti tvrdili kako vodoravne pruge debljaju, istraživanja su pokazala da izdužuju, no i dalje vrijedi da su uske za punije, a šire za vitke
Vidi originalni članak

Želite li istaknuti uzak struk, duge noge ili zanosan dekolte, ali i prikriti sitne nesavršenosti, poigrajte se i odjevnim krojevima te kombinacijama boja. Odijela strogog kroja i zagasitih boja poput mornarsko plave, tamnosive ili crne, strukiranog sakoa i hlača ravnih nogavica ili suknje A kroja pristaje svakom tipu građe. Isto vrijedi i za haljine duljine do koljena koje prate liniju tijela.
Vodoravne pruge čine figuru vizualno višom i mršavijom, a okomite šire, pokazala su istraživanja znanstvenika Sveučilišta New York, premda su modni stilisti donedavno savjetovali obrnuto. No i dalje vrijedi pravilo o širini prugica: uske laskaju punijoj, a šire vitkoj figuri. Suptilni dekolte u obliku slova V naglasit će male, a onaj ovalnog oblika “ukrotiti” raskošne grudi. Pritom je ključan i odabir boja te uzoraka: uzorak riblje kosti pastelnih boja pristajat će sitnijoj građi, dok će košulje i majice s preklopom u tamnijim bojama vizualno smanjiti raskošno poprsje.
>>>Bogati nabori, volani, košulje s vezanjem i džepovima te ukrasnim detaljima šarenog printa vizalno će povećati male grudi. “Bogate” ogrlice, pletivo i čipka dodatno će naglasiti velike grudi, kao i uski materijali poput likre, svile i poliestera. Stoga birajte jednostavne krojeve, bez ukrasa.
>>>Uske hlače svijetlih boja pristaju isključivo mršavicama, no traperice uskih nogavica, tzv. skinny jeans zagasitih tonova, u kombinaciji s duljom tunikom ili košuljom, mogu nositi i punije žene. Isto vrijedi i za tajice, ako ih odjenete uz štikle. “Ugurate” li ih u visoke čizme, vizualno ćete skratiti noge i proširiti bedra.
>>>Široki remen zanimljive kopče privući će pažnju te istaknuti vitak struk, kao i suknje te hlače visoke pasice. No postavite li ga na bokove, prikrit ćete široki struk. Tunike, veste i košulje šireg kroja te duljine do kukova također će ga vizualno suziti, ističu modni stručnjaci.
>>>Suknje A kroja visokog struka duljine do ispod koljena, bogatih nabora i zanimljivog printa, prikrit će široke bokove. Haljine koje se šire od struka na dolje neupadljivo će istaknuti ženstvenost. Skrenite pozornost na gornji dio tijela V-izrezom ili haljinom bez naramenica.
>>>Ležerne, udobne hlače savršeno privlače pozornost na “dobre” noge i vitku figuru, a sa širokim nogavicama više će žene prividno djelovati sitnije. Vunene hlače, kao i one vojničkog kroja, s mnoštvom džepova, vizualno će proširiti noge, stoga bi ih jače žene trebale izbjegavati.
>>>Klasične hlače i traperice niskog struka vizualno će produljiti kratki, a one visokog skratiti dugi torzo. Torzo se može vizualno skratiti ili suziti remenom i majicom te košuljom kontrastnih boja, kao i haljinama rezanim ispod grudi. Marama koja visi do koljena produljuje noge, a time i torzo.
>>>Iako dugi kaputi izgledaju glamurozno, “progutat” će žene sitnije građe te ih vizualno učiniti nižima. No oni duljine do koljena, blago strukirani, naglasit će liniju tijela te produljiti torzo. U kombinaciji s kraćim suknjama i capri hlačama idealan su izbor za niže žene, ističu modni stručnjaci. Jakne i sakoi “rezani” ispod grudi prikrit će trbuščić, a visoki ovratnik neobičnog kroja vizualno će stanjiti bokove i struk.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare