To je to što me zanima!

Vodu pijte iz staklene boce, a plastične iskoristite u kućanstvu

Ako imate hrpu plastičnih boca u svom domu, ne morate ih baciti jer postoje neki načini na koje ih možete iskoristiti. Primjerice, plastična boca napunjena vodom poslužit će umjesto utega
Vidi originalni članak

Svake minute u svijetu proda se oko milijun plastičnih boca vode, a one završavaju u prirodi. To potvrđuje činjenica da samo u oceanu leži više od devet milijuna tona plastike koja se razgrađuje tisućama godina. Promijenite navike i kupite staklenu bočicu koju možete koristiti mjesecima.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagađenje plastikom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako pak imate hrpu plastičnih boca u svom domu i ne želite ih baciti, postoje neki načini na koje ih možete iskoristiti.

VELIKA OPASNOST Okolišu i zdravlju prijete brojni farmaceutski lijekovi i proizvodi

Primjerice, one su odlične za pripremu palačinki - stavite sve sastojke u bocu, dobro promućkajte pa izlijte dio smjese u vruću tavu, i tako dok sve ne potrošite svu smjesu. Neće biti prljavog posuđa kao inače.

Koristite ih kao kalup za izradu keksića - prerežite bocu na širini koja vam odgovara pa radite njome oblike u tijestu - umjesto s klasičnim kalupima.

ŽIVITE 'ZELENO' Eko savjet dana: Ne odgađajte popravke i ne bacajte vodu

Plastična boca poslužit će i umjesto utega za vježbanje - napunite boce vodom i evo jeftinih utega za vježbanje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 19.02.2022.

    Ja uvijek kupujem Janu u staklenki nikad iz plastike jer nam plastika uništava planetu kupim u staklenki i još ju sačuvan za paradajiz ili tako nešto , ne pijemo bocu iz pipe već samo Jana staklenka, nije nam to problem jer ja imam dobru invalidninu a muž je direktor nabave u kkrašu i dobro stojeći smo

Komentiraj...
Vidi sve komentare