To je to što me zanima!

Vratite sjaj i mekoću usnama uz namirnice koje već imate doma

Puknute usne mogu se pojaviti u bilo kojoj dobi i tijekom bilo kojeg godišnjeg doba, a mogu biti i znak dehidracije ili nedostatka vitamina. Krastavac, med, šećer i kokosovo ulje riješit će problem
Vidi originalni članak

Imate suha i ispucala usna i stalno ih grizete? Na ova četiri načina hidratizirajte vaše usne i održite ih mekim i sjajnim. Uobičajeno je da usne postanu suhe i ispucale jer je koža usana vrlo tanka i osjetljiva. 

POGLEDAJTE VIDEO: Savjeti za suhu kožu na rukama 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suhe usne, osim što izgledaju neprivlačno, mogu biti i znak dehidracije ili nedostatka vitamina. Ovi kućni lijekovi spriječit će ispucale usne i učiniti ih mekšima: 

HIDRATACIJA JE VAŽNA Kako piti više vode: Jednostavni načini da to postane dio rutine

Krastavac

Krastavac je bogat izvor vitamina C i stoga je izvrstan sastojak kada je u pitanju hidratacija usana. Krastavce jednostavno ogulite i narežite na tanke ploške. Trljajte kriške po usnama nekoliko minuta.

Med

Med je izuzetno nježan prema koži i ima antibakterijska svojstva. Jednostavno nanesite malo meda izravno na usne, a zatim ga isperite nakon nekoliko minuta hladnom vodom.

NAJČEŠĆE GREŠKE Izbjegnite ovih 8 čestih grešaka kod hidratacije kože lica i tijela

Šećer

Ako želite napraviti piling usana i riješiti se mrtvih stanica kože, tada morate posegnuti za šećerom. Djeluje kao prirodni piling. Pomiješajte šećer s medom ili maslinovim uljem i nanesite smjesu na usne.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje čini vaše usne mekanim i sjajnim. Pruža usnama vlagu. Uzmite nekoliko kapi ulja na prste i nanesite ga na suhe usne. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim operite vodom, piše Pink Villa.

POGLEDAJTE VIDEO: 'TKO JE TU LUD!?' SA ZORANOM PRIBIČEVIĆEM

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 27.09.2021.

    A slika vam je baš ono mrakkk🤗

Komentiraj...
Vidi sve komentare