Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kako piti više vode: Jednostavni načini da to postane dio rutine

Kako piti više vode: Jednostavni načini da to postane dio rutine

Ako sa sobom uvijek imate veliku bocu vode, veća je vjerojatnost da ćete je i popiti. Također, alarmi će vam pomoći da uđete u redovitu rutinu konzumiranja vode, a to će vam pomoći u stvaranju navike

VIDEO

Voda ne samo da ublažuje žeđ, već nam pomaže u koncentraciji, regulira tjelesnu temperaturu i potiče zdravlje stanica. Iako znamo da trebamo piti dosta vode, novo istraživanje pokazuje kako se većina muči s preporučenom količinom od 1,6 do 2 litre dnevno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:43

Stručnjaci su zato podijelili neke trikove kako povećati unos vode:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Uvijek nosite bocu vode sa sobom

Ako sa sobom uvijek imate veliku bocu vode, veća je vjerojatnost da ćete je i popiti. Kao što mobitel uvijek nosite sa sobom isto vrijedi i za stvaranje navike hidratacije.

- Najbolji način da pokušate piti više vode je da ju u većoj boci imate sa sobom u svako doba dana, to će vas podsjetiti da nastavite piti tijekom dana - rekao je farmaceut Abbas Kanani.

2. Postavite alarme

Alarmi će vam pomoći da uđete u redovitu rutinu konzumiranja vode, a to će vam pomoći u stvaranju navike.

- Ako imate posao gdje ste cijeli dan na nogama i zaboravite na hidrataciju, trebali biste postaviti alarme koji će vas podsjetiti na pijete više. Ako radite za stolom, to će vam omogućiti i kratke, ali redovite pauze od ekrana i stola - dodao je Abbas.

3. Dodajte vodi okus

Ako više uživate u pićima s okusom i vodi možete dodate neki i tako je učiniti privlačnijom. Možete dodati svježe voće, poput limuna, limete, krastavca i mente - oni će dati vodi lijep okus, a istovremeno djelovati i kao detoks na vaše tijelo.

Detox water cocktail

4. Steknite naviku da vodu pijete uz druga pića

Uvijek kad naručite svoje omiljeno piće, naručite i vodu.

- Ako imate radne sastanke, uz kavu uzmite i vodu sa sobom. Ako ste navečer vani, pobrinite se da uz sva alkoholna pića naručite i vodu. Tako ćete se početi navikavati tražiti vodu uz druga pića - kaže Kanani.

5. Ponesite vodu i kad idete spavati

Spavajte s bocom vode pored kreveta. Svi se probudimo dehidrirani, a rehidracija ujutro je važna za podršku energije, produktivnosti i koncentracije, kaže nutricionistica Jenna Hope.

Izračunajte koliko točno vode trebate popiti poslije vježbanja
Izračunajte koliko točno vode trebate popiti poslije vježbanja

6. Ponovno procijenite glad

Ponekad nas tijela mogu prevariti - reći nam da smo gladni kad smo zapravo žedni, kažu dr. Miriam Adebibe i dr. Lauren Hamilton. Ako vam se svidi popodnevna zakuska, umjesto toga pokušajte popiti čašu vode ili šalicu biljnog čaja. Naravno, ako ste zaista gladni onda ćete trebati hranu, piše Metro.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'